Kritikus helyzet a népszerű halastónál: a vízhiány tönkretette, de nincs pénz rendbetenni

HelloVidék   
  Megosztom
Kritikus helyzet a népszerű halastónál: a vízhiány tönkretette, de nincs pénz rendbetenni

A csapadékmentes időjárás okozta szárazság és vízhiány miatt kritikussá csökkent a 9 hektáros szászvári tó mélysége. Szükséges lenne az iszapkotrás, a több tízmillió forintos kiadást azonban a tavat kezelő, , tulajdonos Szászvári Haladás Horgász Egyesület önerőből nem tudja finanszírozni. Facebookon kérnek segítséget!

A 9 hektáros tó, amelyre az ország számos pontjáról érkeznek rendszeresen látogatók, kirándulók, horgászok, közel 20 hektáros területen terül el. Egy őshonos élőhely, komoly halállománnyal és szépen rendben tartott környezettel, közölte a megyei napilanak Szilágyi Ferenc, a Szászvári Haladás Horgász egyesület elnöke. Az évek során azonban a tóban rengeteg iszap képződött, a part menti részeket az elmúlt esztendőkben többször is kotorták, mostanra azonban ez már nem bizonyul elegendőnek, elengedhetetlen a meder egészének a rendbetétele.

Nem csak a horgászási lehetőség biztosítása, de az itt élő állatok és a természeti környezet megóvása érdekében is szükséges lenne a beavatkozás.

- nyilatkozta az elnök.

A nonprofit egyesület bevételei a befizetett tagdíjakból és a napijegyekből származnak, ebből finanszírozzák a haltelepítést, illetve tartják rendben a területet, nagyobb horderejű munkálatokra a pénzből nem futja. A baj továbbá az, hogy a meder kotrására pályázati lehetőség nincs, ezért adománygyűjtésbe kezdett az egyesület, bízva abban, hogy segítő felajánlásoknak köszönhetően sikerül a tavat megmenteni.

Szilágyi Ferenc kiemelte, kifejezetten a meder kotrására pályázati lehetőség nincs, ezért adománygyűjtésbe kezdett az egyesület, bízva abban, hogy segítő felajánlásoknak köszönhetően sikerül a tavat megmenteni. A felhívás az internetes közösségi oldalra hamarosan angol nyelven is felkerül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halastó

horgász

horgászegyesület

szászvár

szászvári halastó

globális felmelegedés

aszály

kiszáradás