Most akkor mi az igazság: az Emmi szerint az iskolákban semmi gond nincs

24.hu   
  Megosztom
Most akkor mi az igazság: az Emmi szerint az iskolákban semmi gond nincs

A pénteki napon az iskolák kevesebb mint két százalékát érintette tanügyi intézkedés, egy-egy osztályban rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelése – közölte a 24.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Ugyanakkor a hivatalos adatok szerint az elmúlt három napban 17 834 új fertőzöttet igazoltak. Az egy héttel korábbi adatokhoz képest 40-60 százalékos romlás tapasztalható minden fő mutatóban.

Azt a tárca kérdésükre sem részletezte, hogy milyen iskolatípusokra vonatkozik ez az arányszám, mindenesetre feltételezhető, hogy az Emmihez tartozó általános iskolákról és gimnáziumokról rendelkezhetnek adatokkal, írja a 24.hu.

Az országban körülbelül 2700 állami fenntartású általános iskola és 310 állami fenntartású gimnázium működik, ez alapján tehát körülbelül hatvan intézményt érinthetett a múlt pénteki adatok szerint valamilyen járványügyi intézkedés.

A hivatalos adatok bizakodásra adnak okot, de sajnos a napi tapasztalatunk az, hogy a járvány egyre erősebben terjed az oktatási intézményekben, és olyan pedagógusok is táppénzre kerülnek, akik már két oltást is felvettek

- nyilatkozta ezzel kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a portálnak.Totyik Tamás megjegyezte, egy korábbi miniszteri utasítás szerint a 7. és 8. osztályosok esetében nem lehet távoktatást elrendelni, mert a 12 évnél idősebbek már oltakozhatnak, ez alapján az iskolák ezen évfolyamainál digitális munkarendet nem is írhatnak elő.

Totyik Tamás szerint érthetetlen, hogy ha veszélyhelyzet van érvényben, akkor miért szervezik a különböző iskolákba járó gyerekeket közös programokba. Megjegyezte, a Lázár Ervin program révén például a felsőbb évesek cirkuszlátogatásra, illetve színházba járnak.

Úgy tűnik, a kormány úgy döntött, hogy ráengedi a vírust a társadalomra a nyájimmunitás eléréséhez

- mondta Totyik Tamás.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

járvány

koronavírus

iskolák

emmi

koronavírus-járvány