Ezekben a vidéki városokban robbanhat be a járvány: a szennyvízadatok nem hazudnak

HelloVidék   
  Megosztom
Ezekben a vidéki városokban robbanhat be a járvány: a szennyvízadatok nem hazudnak

A 44. héten tovább nőtt a SARS-CoV-2 örökítőanyag átlagkoncentrációja a szennyvízben, ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az új napi esetszám is magasan a legnagyobb a járvány negyedik hullámában.

Továbbra is a koronavírus-járvány felszálló ágát jelzik a szennyvízadatok, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján. Mint írták, a 44. héten tovább nőtt a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja a szennyvízben, és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik.

A vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a

A vizsgált települések fele stagnál, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A 44. héten − a szennyvízben mért örökítőanyag koncentráció alapján − 16 minta emelkedett, 6 település pedig mérsékelt minősítést kapott, írja az NNK.

Ma reggel a kormányzati koronavírus-portál 8434 új fertőzöttet, és 98 elhunytat jelentett. Az új napi esetszám magasan a legnagyobb a járvány negyedik hullámában.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szennyvíz adatok

covid-19

járványhelyzet

szennyvíz adatok