Ezekben a vidéki városokban robbanhat be a járvány: a szennyvízadatok nem hazudnak

HelloVidék   
  Megosztom
Ezekben a vidéki városokban robbanhat be a járvány: a szennyvízadatok nem hazudnak

A 44. héten tovább nőtt a SARS-CoV-2 örökítőanyag átlagkoncentrációja a szennyvízben, ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az új napi esetszám is magasan a legnagyobb a járvány negyedik hullámában.

Továbbra is a koronavírus-járvány felszálló ágát jelzik a szennyvízadatok, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján. Mint írták, a 44. héten tovább nőtt a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja a szennyvízben, és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik.

A vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a

A vizsgált települések fele stagnál, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A 44. héten − a szennyvízben mért örökítőanyag koncentráció alapján − 16 minta emelkedett, 6 település pedig mérsékelt minősítést kapott, írja az NNK.

Ma reggel a kormányzati koronavírus-portál 8434 új fertőzöttet, és 98 elhunytat jelentett. Az új napi esetszám magasan a legnagyobb a járvány negyedik hullámában.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szennyvíz adatok

covid-19

járványhelyzet

szennyvíz adatok