Rosszabb a betegek állapota, mint korábban: kifakadt a szegedi klinika igazgatója

HelloVidék   
  Megosztom
Rosszabb a betegek állapota, mint korábban: kifakadt a szegedi klinika igazgatója

A szegedi Klinikai Központban már 246 beteget covidos beteget látnak el. Az ápolási igazgató az jelenlegi vírushelyzet kapcsán azt írja, Csongrád-Csanád megye a leginkább érintett, noha Szegeden és Hódmezővásárhelyen még nem robbant be a járvány.

A Szeged.hu birtokába került egy a levél, amit Balogh Dénes, a szegedi klinika ápolási igazgatója írt a Klinikai Tanács hétfői ülése után a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak, szúrta ki a 24.hu.

A levélben az is szerepel, hogy a 246-os szám magasabb a második járványhullám csúcsánál, és közelíti a harmadik hullám 300 körüli csúcsát a szegedi klinikán.

Fontos különbség viszont, hogy a bennfekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb. A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható

– tájékoztatta az egészségügyi dolgozókat a levél, ami szerint átszervezik a betegellátást Csongrád-Csanád megyében, a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba csak a súlyos betegeket viszik:

Eddig a megye összes covidos betegét a klinikai központnak kellett ellátnia, ez a héten módosul: a megye összes súlyos állapotú betegét a klinikai központnak kell ellátnia, míg az enyhébb esetek ellátásába bevonták a megye többi kórházát.

Az ápolási igazgató levelében az is olvasható, hogy néhány napon belül további 140–150 szakdolgozót kell bevonni a koronavírusos betegek ellátásába. A túlmunkákat az egyetem ígérete szerint kifizetik.

A Szeged.hu megjegyzi, hogy Irinyi Tamás, az egészségügyi szakdolgozók megyei kamara elnöke a Szeged Televízió Téma című műsorában kedden arról beszélt: bár nagyon kevés a szakdolgozó, a járványhelyzettel a jelenlegi betegszámok mellett még képesek megbirkózni.

Reagált a Szegedi Tudományegyetem a Szeged.hu cikkére:

Nemrég a helyi sajtón keresztül a szélesebb közvélemény elé került egy olyan dolgozóinknak szánt levél, amelyben a rendelkezésünkre álló információink alapján, a Covid-19 negyedik hullámának erősödésével kapcsolatos intézkedéseinket ismertettük kollégáinkkal. A Covid-19 előző hullámai is rendkívüli kihívások elé állították Klinikai Központunk minden munkatársát. Tudjuk, hogy embert próbáló hónapok elé nézünk, ezért lelkileg és fizikailag is fel kell készülnünk a ránk váró feladatokra. Betegeink gyógyítása érdekében végzett munkánkat hivatásunk szellemében, legjobb tudásunk szerint végezzük. Gyógyulásukért a legvégsőkig küzdeni fogunk! Ismételten kérünk mindenkit, hogy oltassa be magát!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

negyedik hullám

koronavírus-járvány

szeged

szegedi klinika

csongrád-csanád megye