Nő a vidéki városokban a fertőzés: meredeken emelkedik a halálos áldozatainak száma is

HelloVidék   
  Megosztom
Nő a vidéki városokban a fertőzés: meredeken emelkedik a halálos áldozatainak száma is

Drasztikus módon emelkedik a járvány halálos áldozatainak száma Magyarországon. Az elmúlt 24 órában 165 beteg halt meg - derül ki a kormányzati tájékoztató oldalon kedd reggel közölt adatokból.

Az elmúlt napon 5323 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 966 167 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 beteg, így az elhunytak száma 32 336 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 827 237 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 106 594 főre emelkedett.

Jelenleg 5811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 545-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 003 414 fő, közülük 5 777 331 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 629 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az oltatlanokat arra kérik, hogy vegyék fel az oltást, hozzátéve, hogy mindenkinek, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele is.

NNK: továbbra is nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Enyhébb, de továbbra is emelkedő tendencia figyelhető meg a szennyvízminták SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációjában. Debrecenben és Békéscsabán a mért koncentráció magas, 17 mintavételi helyen emelkedett kategóriába sorolható.

Forrás: nnk.gov.hu
Forrás: nnk.gov.hu

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

halálozás

covid-19

negyedik hullám