Kemény milliókba került az új csodajármű: nagyon kellett már, életeket mentenek vele

HelloVidék   
  Megosztom
Kemény milliókba került az új csodajármű: nagyon kellett már, életeket mentenek vele

Hegyről, mélyből, vízből és jégről mentésre alkalmas eszközökkel is rendelkezik a mentőorvosi felszerelés mellett, valamint mentőkutyák szállítására is használható a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat új, Magyarországon egyedülálló terepjáró mentőautója, amelyet ma adtak át hivatalosan a Pannon Mentőkutyás Alapítvány szentendrei telephelyén. Az egyedi igényekre szabott járművel az év minden napján, éjjel nappal készenlétben állnak a szervezet speciális tudású önkéntesei, hogy különleges helyzetekben segítsék az életmentést.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Magyarország egyik legismertebb mentőcsapataként évente mintegy 150 esetben vesz részt speciális felszereléssel, szakemberekkel és kutyákkal emberek vagy állatok felkutatásában és mentésében, káresetek felszámolásában, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte. Dolgoznak gázrobbanások, épületomlások, természeti csapások, árvizek, repülőgép-balesetek, vonatszerencsétlenségek, földrengések, cunamik, földcsuszamlások során, például a devecseri vörösiszap-katasztrófánál vagy a Hableány szerencsétlenségénél is.

A Mészáros Csoporttal együttműködve a Takarékbank 25 millió forintos támogatást nyújtott a szolgálatot fenntartó alapítványnak az új jármű beszerzésére és felszerelésére. Az autót Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója adta át Balázs Lászlónak, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnökének. A Takarékbank társadalmi felelősségvállalási programja alapján döntött a támogatásról, amellyel olyan, napjainkban egyre gyakrabban előforduló helyzetekben is lehetővé válik az életmentés, amelyre speciális felszerelés és tudás nélkül nem lenne mód.

A gépjármű egy mentőorvosi minősítéssel rendelkező beavatkozó autó, a jogszabályban előírt emeltszintű egészségügyi felszereléssel. Emellett mentőkutyák is helyet kapnak rajta speciális kennelekben. A mentőautó ezen kívül minden olyan szerelékkel rendelkezik, amely hegyről, mélyből, fáról, vízből, iszapból, jégről, valamint romok alóli mentéshez szükséges. Az eszközök között található többféle hőkamera, hangdetektor, száloptikás kamera, csőkamera, drónok, kötéltechnika, búvártechnika, világító rendszerek és többféle rádiótechnika.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mentőautó

takarékbank

mentés

mentőkutya

pest megyei kutató-mentő szolgálat