Orbán Viktor riadóztat: a java még csak most jön, bekeményít a negyedik hullám

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor riadóztat: a java még csak most jön, bekeményít a negyedik hullám

Az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze most következik. Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak – árulta el a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. 

Orbán Viktor azt mondta, mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert aki nincs beoltva, mindenkire veszélyt jelent. A védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csupán a pandémia terjedését lassítják.

A második oltás után négy hónappal az oltás védereje gyengül, ezért szükséges a harmadik oltás. A harmadik oltás utáni védettségi szint ugyanis a szakértők szerint jóval magasabb, mint a második oltás utáni. A miniszterelnök az oltáselleneseket sem szeretné "ekézni", mert úgy gondolja, mindenkinek jogában áll a saját szabadsága jegyében dönteni a saját életéről, de most nem tud mást mondani, minthogy a baj oka, hogy nincs mindenki beoltva.

Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát

- mondta a Orbán Viktor, kiegészítve azzal, hogy csak a belátás segít, nem lehet rendőrökkel kísérni az embereket oltásra.

A miniszterelnök a gyermekek oltásáról elmondta, december környékén már lesz olyan orvosszakmai vélemény, ami eldönti, hogy az 5-12 év közötti gyerekeket szabad-e oltani. Orbán Viktor kiemelte, semmi okát nem látja, hogy ne bízzunk az oltásban.

Tízmilliónyi oltásunk van, nemcsak harmadszor, negyedszer is beolthatunk mindenkit. Az orvosok és az ápolók, ha kell az életüket adják, éjjel-nappal oltanak. Az oltás jól megvan szervezve, gyógyszereink vannak. A második és harmadik hullám megterhelő volt. Van egy dossziénk, tudjuk, hogy melyik nap mit kell tennünk, van tapasztalatunk. A kérdés, hogy mennyi szakorvos van; bevezettük újra a felmondási tilalmat

- mondta a miniszterelnök.

Tudjuk, hol vannak a szakorvosok, honnan kell őket vezényelni. A kiskunhalasi járványkórházra ha szükség lesz, akkor újra beindítják. Ez kiemelt kórház lesz, akkor, ha nagyobb baj történik, folytatta a miniszterelnök. A rendvédelemnél és az egészségügyben felmondási tilalmat vezettek be, ennek sokan nem örülnek, de erre is szükség volt.

Ezután a miniszterelnök a KKV-k helyzetéről beszélt. A rezsicsökkentés úgy működik, hogy az egyetemes szolgáltatásokra más (alacsonyabb) árszabályozás vonatkozik -mondta. Most azt elemzik, ha a kisvállalkozások előtt megnyitják ennek a lehetőségét, akkor mennyit vesztenek ezen az energiaszolgáltatók, és kibírják-e ezt a veszteséget.

A nagyok kibírják, a kicsik nem. Közel vagyunk a döntéshez, jövő héten meglátjuk

- mondta Orbán Viktor. A 13. havi nyugdíj a miniszterelnök elmondása szerint következő év kiadása lesz, a gazdasági növekedés azokat a terveket veszélyezteti, amiket idénre tűztünk ki.

Ha emelni lehet, akkor emelni kell. Most, hogy lendületet vett a gazdaság, úgy gondoltuk, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat oda lehet adni, február közepén érkezhet a pénz

- árulta el.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

oltás

koronavírus elleni oltás

negyedik hullám