Ahány vidéki magyar iskola, annyiféle Covid-korlátozás: jól van ez így?

HelloVidék   
  Megosztom
Ahány vidéki magyar iskola, annyiféle Covid-korlátozás: jól van ez így?

Van, ahol csak a folyosókon kell viselni, máshol a saját tantermükben sem vehetik le a maszkot a diákok, sok általános és középiskolában lefújták a nyílt napokat és a hagyományos fogadóórákat, és reggelente újra mérik a gyerekek és a felnőttek testhőmérsékletét. Egységes szabályozás azonban nincs.

Egymás után teszik kötelezővé az általános és középiskolák a maszkviselést, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten bejelentette, hogy az üzletekbe, a színházakba és mozikba maszk nélkül nem lehet bemenni, az iskolai szabályokról azonban az igazgatók önhatalmúlag, maguk dönthetnek. Az Eduline annak járt utána, hogy a magyar iskolákban hol milyen szabályozás lépett életbe.

A minisztériumnak ennyi az elvárása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken küldött levelet az iskolaigazgatóknak, amiben azt írják, hogy a nevelőtestületek eddig is szigoríthattak a járványügyi előírásokon, ehhez csak a szülői szervezet és a diákönkormányzat véleményét kellett kikérniük (több iskola már szeptember végén kötelezővé tette a maszkot), ám ezentúl az igazgató egyedül is dönthet a maszkviselési szabályokról. Igaz, a tárca azt javasolja, hogy ennek ellenére érdemes egyeztetni a szülőkkel és a diákönkormányzattal.

Ez a helyzet most a vidéki iskolákban

Az Eduline körképéből kiderült, hogy több vidéki általános iskolában is változtattak a szabályokon. Több vidéki általános iskolában is változtattak a szabályokon. A pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola igazgatója november 20-tól december 4-ig rendelte el a kötelező maszkviselést, „az intézkedés célja a koronavírus járvány terjedésének megakadályozása, a jelenléti oktatás fenntartásának biztosítása” – írják az iskola oldalán.

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola is néhány napja értesítette a szülőket arról, hogy a koronavírus-járvány miatt hétfőtől az aulában, a lépcsőházban, a folyosókon mindenkinek maszkot kell viselnie, a tanórákon, a tanáriban és a saját tanteremben azonban ez nem elvárás.

Kérjük a szülőt, gondoskodjon arról, hogy gyermekénél minden nap legyen tiszta maszk, továbbá kérje gyermekét, hogy az épületbe lépve tegye is fel azt – írják.

Az iskola oldalán közzétett adatok alapján egyébként múlt héten több osztály is digitális oktatásra állt át koronavírus-fertőzés miatt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oktatás

covid-19

maszkviselés

koronavírus

koronavírus adatok