Oltási igazolvány, 50 ezer forintért, kell? Lebuktak, akik ezzel bizniszeltek

MTI   
  Megosztom
Oltási igazolvány, 50 ezer forintért, kell? Lebuktak, akik ezzel bizniszeltek

Oltási igazolásokkal üzletelő orvosi asszisztenst és segítőjét fogták el Heves megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szabó Boglárka közölte: a rendőrök kedd hajnalban Gyöngyösön és környékén több helyszínen tartottak kutatást, és védettségi igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le.

Elfogtak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, ellenük védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult eljárás.

A nyomozás eddigi adatai alapján a két nő megközelítőleg kilencven embernek állított ki hamis oltási igazolást. Valótlan adatokat rögzítettek abban a központi rendszerben, amelyen keresztül a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítőkön keresztül akár 50 ezer forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak - közölte a sajtóreferens.

A rendőrség kezdeményezte a gyöngyöshalászi és a gyöngyösi nő letartóztatását, és még tizenhat ember ellen indított büntetőeljárást az ügyben - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltási igazolvány

bűncselekmény

hamisítás