Egy milliárd forintot költhetnek erre: tovább dübörög a települések fásítása

HelloVidék   
  Megosztom
Egy milliárd forintot költhetnek erre: tovább dübörög a települések fásítása

A Településfásítási Program második ütemében 1 milliárd forintra megemelt, azaz megduplázott keretösszeggel a 2021-2022. évi őszi-tavaszi ültetési szezonban továbbra is lehetőséget biztosít a 10 ezer fő alatti települések fásítására. Most Abaújszántóra került a sor, vele együtt pedig összesen 887 település nyerte el a pályázatot. A település 30 fát ültethet el a Programnak köszönhetően. Ezzel együtt, két ütemben, csaknem 36 ezer fa kiültetésére kerül sor mintegy 1362 településen.

Jó látni, hogy az abaújszántóiak felismerték környezetük pótolhatatlan fontosságát

- mondta Dr. Juhász Tibor, a tárca jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden Abaújszántón, a településfásítási program részeként megrendezett faültetésen.

Felhívta a figyelmet a mai napon kezdődő és december 5-éig tartó PLANET Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó programjaira. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott, ezzel megegyező a kormányzat célja is, fontos a klímaváltozás elleni fellépés. Az Agrárminisztérium 2019-ben úgy módosította a Vidékfejlesztési Program támogatásait, hogy az erdőtelepítési kedv jelentősen megnövekedett – tette hozzá. A célok elérésében kiemelt szerepe van még az Agrárminisztérium által kezdeményezett Országfásítási Programnak is - egészítette ki.

Hangsúlyozta, mindezekből is látszik, hogy a kormányzat számára a környezetvédelem ügye kiemelten fontos terület, amelyről nemcsak beszélünk, hanem teszünk is érte. Éppen ezért indította a kormány a „Magyarország zöld úton jár!” online környezetvédelmi felmérést, melynek kitöltésére november végéig van lehetőség a zold.kormany.hu felületen, tette hozzá.

Juhász Tibor arra biztatott mindenkit, hogy még ma töltsék ki a kérdőívet. Környezetünk megóvásában minden apró lépés segít, amelyhez a döntéseket közösen kell meghatároznunk, zárta beszédét.

Címlapkép: Agrárminisztérium, Sajtóosztály

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fásítási program

településfásítási program

faültetés

abaújszántó