Elkeserítő adatok: 10 466 új fertőzöttet találtak Magyarországon, elhunyt 218 beteg

MTI   
  Megosztom
Elkeserítő adatok: 10 466 új fertőzöttet találtak Magyarországon, elhunyt 218 beteg

Meghalt 218, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 10 466 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte csütörtökön a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 138 885 embert oltottak be, közülük 5 852 417-en a második, 2 609 385-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták:

  • 1 124 726-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 34 931 ember,
  • a gyógyultak száma 902 000-re emelkedett.
  • Az aktív fertőzöttek száma 187 795-re nőtt.
  • Kórházban 7450 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 59 593-an vannak, a mintavételek száma 8 516 699.

Az oltási akcióban eddig összesen 947 ezren vették fel oltást, közülük 775 ezren már a megerősítő, harmadik oltást, és 114 ezer eddig oltatlan is felvette első oltását. A sikerre tekintettel a kormány vasárnapig meghosszabbította az oltási akciót, így ezen a héten előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet oltakozni a kijelölt oltópontokra 7 óra és 19 óra között. Akik nem foglaltak időpontot, azok érkezési sorrendben kapják a vakcinát. A közleményben hangsúlyozták: a megerősítő, harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását; a megerősítő oltás ismét 80-90 százalékra emelheti a védettséget.

Az Európai Gyógyszerügynökség múlt héten engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, a kormány lekötött gyermekek oltására szolgáló Pfizer-vakcinákat, az első szállítmány várhatóan decemberben érkezik

- írták.

Emlékeztettek: maszkot kell viselni az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken; a beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátóüzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

Hozzátették, a bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint a betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő, harmadik oltás.

Jelezték, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben üzemorvosok is végezhetik az oltást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy aki még nem regisztrált védőoltásra, az megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehet időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, az elmaradt második és a harmadik oltásra is - olvasható a közleményben.

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig

  • Budapesten (193 153)
  • és Pest megyében (153 152) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (69 982),
  • Hajdú-Bihar (61 655),
  • Bács-Kiskun (59 651)
  • és Győr-Moson-Sopron megye (56 223).
  • A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (23 453) fertőzöttel.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

krónikus beteg

fertőzés

koronavírus-fertőzés