Elkeserítő adatok: 10 466 új fertőzöttet találtak Magyarországon, elhunyt 218 beteg

MTI   
  Megosztom
Elkeserítő adatok: 10 466 új fertőzöttet találtak Magyarországon, elhunyt 218 beteg

Meghalt 218, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 10 466 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte csütörtökön a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 138 885 embert oltottak be, közülük 5 852 417-en a második, 2 609 385-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták:

  • 1 124 726-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 34 931 ember,
  • a gyógyultak száma 902 000-re emelkedett.
  • Az aktív fertőzöttek száma 187 795-re nőtt.
  • Kórházban 7450 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 59 593-an vannak, a mintavételek száma 8 516 699.

Az oltási akcióban eddig összesen 947 ezren vették fel oltást, közülük 775 ezren már a megerősítő, harmadik oltást, és 114 ezer eddig oltatlan is felvette első oltását. A sikerre tekintettel a kormány vasárnapig meghosszabbította az oltási akciót, így ezen a héten előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet oltakozni a kijelölt oltópontokra 7 óra és 19 óra között. Akik nem foglaltak időpontot, azok érkezési sorrendben kapják a vakcinát. A közleményben hangsúlyozták: a megerősítő, harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását; a megerősítő oltás ismét 80-90 százalékra emelheti a védettséget.

Az Európai Gyógyszerügynökség múlt héten engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, a kormány lekötött gyermekek oltására szolgáló Pfizer-vakcinákat, az első szállítmány várhatóan decemberben érkezik

- írták.

Emlékeztettek: maszkot kell viselni az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken; a beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátóüzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

Hozzátették, a bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint a betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő, harmadik oltás.

Jelezték, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben üzemorvosok is végezhetik az oltást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy aki még nem regisztrált védőoltásra, az megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehet időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, az elmaradt második és a harmadik oltásra is - olvasható a közleményben.

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig

  • Budapesten (193 153)
  • és Pest megyében (153 152) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (69 982),
  • Hajdú-Bihar (61 655),
  • Bács-Kiskun (59 651)
  • és Győr-Moson-Sopron megye (56 223).
  • A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (23 453) fertőzöttel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

krónikus beteg

fertőzés

koronavírus-fertőzés