Orbán Viktor reggeli bejelentése: ez lesz a 13. havi nyugdíj összegével

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor reggeli bejelentése: ez lesz a 13. havi nyugdíj összegével

Nemcsak az aktuális nyugdíj, hanem a 13, havi nyugdíj is 5%-kal fog emelkedni. Ha van miből adni, akkor az ember szívesen ad - közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a nyugdíjasokkal pontosan kell elszámolni. Éppen ezért mivel jövőre magasabb lesz az infláció, mint amit a kormány júliusban számított. Így született meg az 5 százalékos emelésről szóló döntés – jelentette ki interjúja elején Orbán Viktor.

A kormányfő ezután azt ecsetelte, nem kell módosítani a 3% helyett 5%-os nyugdíjemelés miatt a 2022-es költségvetést. Mivel veszélyhelyzet van, a költségvetés egyes részeinek módosításához nem szükséges parlamenti jóváhagyás – magyarázta a kormányfő majd az is elárulta, hogy már meg is jelent az ezzel kapcsolatos rendelet.

– tette hozzá a miniszterelnök. Ezután a gyermekek oltási programjára térve.

A gyermekek (5-11) oltására 69-70 ezer vakcina érkezik a következő napokban, az oltásuk pedig oltópontokon és gyermek háziorvosoknál zajlik majd december 15-től. Nem okozunk kárt a gyermekeinknek, ha beadatjuk az oltást – szögezte le Orbán Viktor.

A járványhelyzetről a kormányfő elárulta, az operatív törzs hajnali jelentése alapján 6939 főre csökkent a kórházi ápolást igénylő covidos betegek száma. Megint vesztettünk viszont 166 embert - tette hozzá. De jó hír, hogy tegnap 51660 oltást vettek fel, amiből 42453 harmadik oltás volt. A negyedik hullám alakulásáról azt ,mondta, bár a helyzet inkább javul, a szakértők szerint a hullám csúcsán vagyunk, "talán már lefelé jövünk, de csak az oltás segít".

Ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva, akkor nagykarácsonyunk. Ha nem akarunk félelemben ülni szenteste az ünnepi asztalnál, akkor oltsuk be magunkat.

-mondta a miniszterelnök a karácsonyi várakozásokról

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

nyugdíj ellátás

nyugdíj

13. havi nyugdíj