Tragikus, mivel spórol egyre több vidéki magyar: az életüket veszélyeztetik

HelloVidék   
  Megosztom
Tragikus, mivel spórol egyre több vidéki magyar: az életüket veszélyeztetik

Egészségük kárára spórolnak a Nógrád megyeiek a különféle gyógyszerek árán, pedig a legtöbb esetben a pirulák rendszeres szedése az, ami javítana azokon a panaszokon, amelyekre az orvos felírta a különböző szereket.

Dr. Balogh Botond, Héhalom háziorvosa elmondta a Nool.hu-nak, hogy leginkább az orvosságok emelkedő ára okozza azt a problémát, hogy sokan nem szedik kellő gyakorisággal a számukra felírt készítményeket.

Egy háziorvos úgy veszi észre leginkább, hogy a páciensek nem tartják be az utasítást a gyógyszerszedést illetően, ha megnézi a betegei leleteit. A kezelés szüneteltetésével ugyanis a paraméterek kimozdulnak a normál állapotból, és ez kellemetlen tünetekhez vezethet

– közölte a házi­orvos, aki hozzátette: logikus, hogy ha valaki a vérnyomáscsökkentőt nem szedi az orvos által meghatározott módon, akkor ingadozni fog a vérnyomása, de ha például a hangulatjavítót hagyja el, akkor levertté válik és rosszkedvű lesz, de épp ilyen a magas vércukorszintre felírt gyógyszerek mellőzésének hatása is.

Mint mondta, a krónikus problémákat kezelő szereket állandó jelleggel kell szedni, hogy kifejthessék a hatásukat. Az akut gondoknál sokszor előkerülnek az antibiotikumok, amit csak rövid ideig szabad alkalmazni, és mindenképpen az orvosnak kell döntenie a fajtájáról és az adagolásáról.

Nem véletlenül van feltüntetve a csomagoláson az a dátum, amely után már nem alkalmas arra, hogy betöltse az eredeti célját. Éppúgy, mint az ételek, az orvosságok is megromlanak, csak nem mennek át olyan látványos változáson, mint az ennivaló. A különböző kellemetlen mellékhatásokon túl a lejárt szereknél előfordulhat, hogy egyáltalán nem fejtik ki azt a hatást, amit remél a használója. Az egészség nem játék, és felelőtlenség régi orvosságokkal kísérletezni bárkinek is, ha az orvosa szakszerű tanáccsal és a jó gyógyszerrel láthatja el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszer

patika

nógrád megye