Csúcsra járt idén a Mikulás: ennyire sok ajándék került ki a gyárakból

HelloVidék   
  Megosztom
Csúcsra járt idén a Mikulás: ennyire sok ajándék került ki a gyárakból

Az elmúlt 17 évben még ilyen nagy adományt soha nem hoztak a fővárosi Mikulásgyárba. 16.000 kg alapélelmiszert küldött a rászorulóknak az egyik kelet- magyarországi cég, a Privát élelmiszer üzletlánc ebesi központja, a Kerekes Kft. Az adományok pontos összege 107.000 kg, amelynek több mint 75 százaléka tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer. De sok játékot és melegebb ruhákat is hoztak az adományozók a a karitatív akció helyszínére.

A kamionnyi ajándéknak köszönhetően jóval 100.000 kg felett van azoknak az ajándékoknak a súlya, amelyeket 2021-ben a vállalatok és magánszemélyek hoztak az ország egyik legnagyobb adománygyűjtő akciójának helyszínére, amely 21. napon át tartott nyitva – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

Az adományok pontos összege 107.000 kg, amelynek több mint 75 százaléka tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer. De sok játékot és melegebb ruhákat is hoztak az adományozók a a karitatív akció helyszínére.

Idén a Mikulás két gyárat is üzemeltetett, egyet a Dózsa György úton, az 56-osok tere közelében, a másikat pedig a Pólus Centerben, ahol a nagyobb ajándékokkal könnyebben le tudtak parkolni az adományozók. A két helyszín mellett, az ország nagyobb postáin is le lehetett adni az adományokat, így a Magyar Posta segítségével közel 4000 kg ajándék jött Budapestre.

A számadatok még mindig változhatnak, hiszen idén második alkalommal Németországban is több gyűjtőpontja volt a Mikulásgyárnak, onnan egyelőre nem minden adomány érkezett meg

- közölték a szervezők.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mikulásgyár

ajándékok

karácsony