Csúcsra járt idén a Mikulás: ennyire sok ajándék került ki a gyárakból

HelloVidék   
  Megosztom
Csúcsra járt idén a Mikulás: ennyire sok ajándék került ki a gyárakból

Az elmúlt 17 évben még ilyen nagy adományt soha nem hoztak a fővárosi Mikulásgyárba. 16.000 kg alapélelmiszert küldött a rászorulóknak az egyik kelet- magyarországi cég, a Privát élelmiszer üzletlánc ebesi központja, a Kerekes Kft. Az adományok pontos összege 107.000 kg, amelynek több mint 75 százaléka tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer. De sok játékot és melegebb ruhákat is hoztak az adományozók a a karitatív akció helyszínére.

A kamionnyi ajándéknak köszönhetően jóval 100.000 kg felett van azoknak az ajándékoknak a súlya, amelyeket 2021-ben a vállalatok és magánszemélyek hoztak az ország egyik legnagyobb adománygyűjtő akciójának helyszínére, amely 21. napon át tartott nyitva – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

Az adományok pontos összege 107.000 kg, amelynek több mint 75 százaléka tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer. De sok játékot és melegebb ruhákat is hoztak az adományozók a a karitatív akció helyszínére.

Idén a Mikulás két gyárat is üzemeltetett, egyet a Dózsa György úton, az 56-osok tere közelében, a másikat pedig a Pólus Centerben, ahol a nagyobb ajándékokkal könnyebben le tudtak parkolni az adományozók. A két helyszín mellett, az ország nagyobb postáin is le lehetett adni az adományokat, így a Magyar Posta segítségével közel 4000 kg ajándék jött Budapestre.

A számadatok még mindig változhatnak, hiszen idén második alkalommal Németországban is több gyűjtőpontja volt a Mikulásgyárnak, onnan egyelőre nem minden adomány érkezett meg

- közölték a szervezők.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mikulásgyár

ajándékok

karácsony