Kezdődik a szívszorító dömping: a kutyák fele sohasem talál haza, emiatt + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Kezdődik a szívszorító dömping: a kutyák fele sohasem talál haza, emiatt + Videó

Még bőven akad dolguk az állatvédőknek a szilveszterkor elszökött kutyák miatt, derült ki az RTL.hu vidéki riportjából.

Ahogy szilveszter előtt a HelloVidék is írt róla, az újévi petárdázás minden évben sok kutyát kerget világgá, de az otthon maradó ebek jelentős része is szűkölve, remegve lapít ezen az éjszakán. Az év első napján „hivatalosan” is több mint félezer, szilveszterkor megszökött kutya és macska keresi gazdáját, vagy fordítva. Vannak pozitív, megható példák is, de döbbenetes tény, hogy az állatok fele soha nem jut haza. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, országosan több ezer kutya és macska szalad el otthonról újév éjszakáján, minden esetet felölelő összesítés pedig nincs.

Még most is sok kutya kóborol magányosan

Most kezdődik a dömping, akik a petárdázás elől elrejtőztek, most kezdenek majd előbújni. Megindulnak amerre látnak

- közölték az RTL.hu-val az állatvédő szervezetek, akik még arra számítanak, hogy a következő napokban az eddigieknél is több szilveszterkor elkóborolt kutyát találnak meg. Azt mondják, a tűzijátékok hangjától megrémült állatok nagy része elbújt, és ezekben a napokban merészkedhetnek elő. Azzal bíztatják az aggódó gazdákat, hogy a chipes állatok többnyire hazakerülnek.

Tatán a civil állatvédőkhöz kerültek a szilveszterkor elkóborolt kutyák. Az elmúlt napokban talált 28 állat közül csak 3-ban nem volt chip - tudhattuk meg. A heliy állatmentők, ha nem találják meg az állatok gazdáját, akkor új helyet keresnek nekik, de a chippel rendelkező állatok szinte mindig hazakerülnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatvédők

kutyák

szilveszter