Horror egy vidéki faluban: fagyállóval mérgeztek meg több háziállatot

HelloVidék   
  Megosztom
Horror egy vidéki faluban: fagyállóval mérgeztek meg több háziállatot

A szerencsétlen ivádi macskák feltehetően fagyálló folyadékkal kevert táplálékot ettek.

Több cicát az egri állatkórházba is beszállítottak vizsgálatra gazdáik, ahol ellátták az állatokat, a vér- és vizeletvizsgálatból pedig megállapították, hogy mérgezés történt. Minden jel szerint fagyálló folyadékot kevertek a kihelyezett csali ételekbe, s az végzett velük - írta a Heol.

Nagypál Dóra, ivádi lakos a megyei lapnak elmondta, hogy két cicájuk pusztult el egy-két nap alatt. Az ötéves Kefír névre hallgató macska január 1-jén nem érkezett haza a szokásos időben, ezért keresni kezdték a környéken. A szomszédban leltek rá, nagyon rossz állapotban. Véres hányadékot öklendezett, görcsös rohamok törtek rá. Hazavitték, majd másnap az Egri Imperiál Állatkórházba szállították vizsgálatra. Itt megállapították, hogy mérgezés történt. Feltehetően fagyálló folyadékkal kevert táplálékot ettek. Dóra elmesélte, hogy a kórházban alaposan megvizsgálták az állatot, infúziót kapott, ellátták gyógyszerekkel, s azt kérték, ha nem javul az állapota, jelentkezzenek újra. Erre már nem volt lehetőségük, mert éjfél körül elpusztult. Füge nevű cicájuk rá egy-két napra hasonló tünetekkel múlt ki. Ebben az esetben esélyük sem volt a mentésre, olyan gyorsan történt a tragédia. - A tünetek már ismerősek voltak, hívtuk az állatorvost, de mielőtt de kiért volna, a másik cicánk is feladta a küzdelmet.

Az ivad.hu portál tájékoztatása szerint az egri állatkórház ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen az esettel kapcsolatban.

Ezen a környéken él Ács Mónika is, akinek hűséges háziállata az év végi ünnepek alatt ugyanilyen tünetekkel pusztult el.

Az önkormányzat vezetése azt kéri a helyiektől, ha a portájukon idegen macskát találnak, próbálják megkeresni a gazdáját, s ne az állatok elpusztítása legyen az első gondolatuk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

macska

mérgezés

állatkínzás