Elborította a szemét a kisvárost: döbbenetes látvány a több mint 400 kamionnyi hulladék

HelloVidék   
  Megosztom
Elborította a szemét a kisvárost: döbbenetes látvány a több mint 400 kamionnyi hulladék

Több kamionnyi szemét szennyezi Tamásit. Még hónapokkal ezelőtt Olaszországból hozott kétemeletnyi szemetet egy magyar hulladékfeldolgozó cég a tolna megyei településre, azóta ott áll.

Keddig, azaz holnapig kellene eltakarítani többszáz tonnányi szemetet a Tolna megyei Tamásiban. Korábban egy cég Olaszországból hozta be a hulladékot és azt ígérte, hogy azt fel is dolgozza. De a szeméthegy csak nőtt, a feldolgozás pedig elmaradt - közölte az ATV Híradó, akinek stábja 1 nappal a határidő előtt a helyszínen járt és azt tapasztalta, hogy továbbra is hegyekben áll a szemét a kisvárosban.

A tolnai település jegyzője néhány nappal ezelőtt közleményt adott ki, amiben optimistán úgy fogalmazott, hogy a kormányhivatal döntése alapján hozott, a telephely felszámolásáról szóló határozat szerint keddig kell a hatalmas mennyiségű hulladékot elszállítania a cégnek. Úgy tűnik, korai volt a jegyző öröme, ugyanis a szemétből eddig semmit nem vittek el. Az ATV megkereste a jegyzőt, aki azonban nem akart nyilatkozni.

Tóth Attila, aktivista kizártnak tartotta, hogy öt nap ekkora szeméthalmot el lehet szállítani, szerinte ez fizikailag is lehetetlen.

Kamionszámra hordák a hulladékot, miközben hulladékégető sem volt

Az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint a hatóságok már akkor hibáztak, amikor engedték a hulladék lerakását. A politikus azt mondja: az már az elején látszott, hogy a hulladékfeldolgozó építése el sem kezdődött, de a szemét már tonnaszám érkezett Tamásiba. A környezetvédők felháborítónak tartják, hogy bár felhívták a hatóságok figyelmét arra, hogy a szemétszállítás szabálytalanul történik, mindegy 130 napig tudták kamionszámra hordani TAmásiba a hulladékot.

Az ATV Híradójának egyik hatóság sem árulta el, mi lesz a következménye annak, ha a szemetet keddig nem szállítják el. Becslések szerint egyébként legalább 400 kamionnyi szemetet raktak le Tamásiban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szemét

tamási

tolna megye