Elborította a szemét a kisvárost: döbbenetes látvány a több mint 400 kamionnyi hulladék

HelloVidék   
  Megosztom
Elborította a szemét a kisvárost: döbbenetes látvány a több mint 400 kamionnyi hulladék

Több kamionnyi szemét szennyezi Tamásit. Még hónapokkal ezelőtt Olaszországból hozott kétemeletnyi szemetet egy magyar hulladékfeldolgozó cég a tolna megyei településre, azóta ott áll.

Keddig, azaz holnapig kellene eltakarítani többszáz tonnányi szemetet a Tolna megyei Tamásiban. Korábban egy cég Olaszországból hozta be a hulladékot és azt ígérte, hogy azt fel is dolgozza. De a szeméthegy csak nőtt, a feldolgozás pedig elmaradt - közölte az ATV Híradó, akinek stábja 1 nappal a határidő előtt a helyszínen járt és azt tapasztalta, hogy továbbra is hegyekben áll a szemét a kisvárosban.

A tolnai település jegyzője néhány nappal ezelőtt közleményt adott ki, amiben optimistán úgy fogalmazott, hogy a kormányhivatal döntése alapján hozott, a telephely felszámolásáról szóló határozat szerint keddig kell a hatalmas mennyiségű hulladékot elszállítania a cégnek. Úgy tűnik, korai volt a jegyző öröme, ugyanis a szemétből eddig semmit nem vittek el. Az ATV megkereste a jegyzőt, aki azonban nem akart nyilatkozni.

Tóth Attila, aktivista kizártnak tartotta, hogy öt nap ekkora szeméthalmot el lehet szállítani, szerinte ez fizikailag is lehetetlen.

Kamionszámra hordák a hulladékot, miközben hulladékégető sem volt

Az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint a hatóságok már akkor hibáztak, amikor engedték a hulladék lerakását. A politikus azt mondja: az már az elején látszott, hogy a hulladékfeldolgozó építése el sem kezdődött, de a szemét már tonnaszám érkezett Tamásiba. A környezetvédők felháborítónak tartják, hogy bár felhívták a hatóságok figyelmét arra, hogy a szemétszállítás szabálytalanul történik, mindegy 130 napig tudták kamionszámra hordani TAmásiba a hulladékot.

Az ATV Híradójának egyik hatóság sem árulta el, mi lesz a következménye annak, ha a szemetet keddig nem szállítják el. Becslések szerint egyébként legalább 400 kamionnyi szemetet raktak le Tamásiban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szemét

tamási

tolna megye