Brutálisan berobbant a járvány: a szennyvízadatok szerint itt tombol majd az omicron

HelloVidék   
  Megosztom
Brutálisan berobbant a járvány: a szennyvízadatok szerint itt tombol majd az omicron

7883 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 308 877 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 67 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 083 főre emelkedett.

Jó hír azonban, hogy a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 1 149 849 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 118 945 főre emelkedett. 2758 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 257-en vannak lélegeztetőgépen - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Az új fertőzések 29%-át már omikron vírusvariáns okozza. Közben a beoltottak száma 6 297 101 fő, közülük 6 039 940 fő már a második, 3 299 569 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. 7883 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 308 877 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Van olyan iskola, ahol egy hét alatt ötven diák és tanár lett koronavírusos

Nagyot ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában. Van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd, máshol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten - írta az Eduline. A HElloVidék cikke szerint is az 5–18 évesek harmada egy, negyede pedig két oltást kapott eddig, ez pedig kevés a járvány terjedésének megállításához az iskolákban. A járvány terjedése miatt szinte mindenhol elmaradnak a január-februárra tervezett nyílt napok, az Educatio-kiállítást viszont megtartják.

Stagnálnak a szennyvízértékek, de minden mintavételi helyen találtak omikront

Közzétette kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb, múlt heti mérések eredményét, amik azt mutatják, hogy a koronavírus örökítőanyagának szintje a szennyvízben nem emelkedett a 22 mintavételi pont egyikénél sem, ugyanakkor minden mintában azonosítani tudták az omikron variánst.

Az NNK azt írja, hogy enyhe csökkenést egyedül a vizsgált Budapest környéki települések közös mintájában (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) tapasztaltak. A koronavírus-örökítőanyag koncentrációja 8 mintánál az emelkedett, míg 14 minta esetében a mérsékelt tartományba esett.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus adatok

omikron variáns

delta variáns

covid-19

járvány