Orbán Viktor friss bejelentése: ez az a 6 élelmiszer, ami hatósági áras lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor friss bejelentése: ez az a 6 élelmiszer, ami hatósági áras lesz

Orbán Viktor a Facebook oldalán tett bejelentést szerdán késő délután: 6 élelmiszer árát állítják vissza a 2021. októberi szintre. Hozzuk a részleteket!

Európában mindenhol nőnek az árak, Magyarországon is, ezért a kormány úgy döntött, hogy 6 termék esetében beavatkoznak az árak alakulásába.

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt
  • napraforgó-étolaj
  • sertéscomb
  • csirkemell
  • 2,8%-os tehéntej

Ennek a 6 termék árát vissza kell vinni arra a szinre, ahol tavaly október 15-én állt. Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február 1-től ezen az áron lehet már őket megvásárolni - közölte Orbán Viktor.

Átlagosan ennyit emelkedtek az élelmiszerárak

Az elmúlt egy év alatt - ezzel a Pénzcentrum is sűrün foglalkozott - átlagosan 28,1 százalékkal nőttek az élelmiszerárak globálisan, az ezek mozgását követő index 10 éves csúcsra emelkedett. A globális áremelkedés okai összetettek: a koronavírus-járvány, az energiaválság, az időjárási szélsőségek és a klímaváltozás is szerepet játszik. Az élelmiszer-áremelkedés idővel a nemzetgazdasági szintekre is begyűrűzik, az elemzők szerint Magyarországon 2022-ben még a tavalyinál is nagyobb áremelkedés várható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán

orbán viktor

Élelmiszerárstop