Döbbenetes fogás: fél óráig „kardozott” a jégtáblák között az gigahallal

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes fogás: fél óráig „kardozott” a jégtáblák között az gigahallal

A hatalmas tokhalnak az érdekessége, hogy a mázlista horgász most fogta meg negyedik alkalommal (!) 2018 óta, akkor 43 kiló volt a hal.

Január 15-én, szombaton családi horgászatra indult a dunavarsányi Big Carp Lake-re Lugosi Gyula. Vele tartott felesége és kislánya is - mesélte a hihetetlen fogása történetét a Pecaverzumnak. Az első kapásra éjjel egy óráig kellett várni, a jelentkező egy három kiló körüli dévér volt. Ezt követően még jobban lehűlt a levegő, hajnalban már -12 fokot mértek a parton, Gyula jobbnak látta abbahagyni a horgászatot. Reggelre szépen be is fagyott a tó.

Reggel feltörtem annyi helyet a jégen, hogy három botot behúzhassak. Pár óra várakozás után megérkezett a kapás. Harminc percig kardoztam a tokhallal a csónakból, amellyel sikerült feltörnöm még több jeget, így volt helyem fárasztani”

– folytatta a történetét a horgász.

A csali egy szem halibut pellet és egy fél pop-up volt, a tokhal pedig, amely nem tudott ennek a kombinációnak ellenállni, 47,5 kilót nyomott és a hossza 189 centiméter volt. A hatalmas tokhalnak az érdekessége, hogy Gyula most fogta meg negyedik alkalommal (!) 2018 óta, akkor 43 kiló volt a hal.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pecaverzum

nagy fogás

horgászat

tokhal