Számmisztika: ettől olyan különleges nap 2022. 02. 02. - csak pár ilyen van ezer évente

HelloVidék   
  Megosztom
Számmisztika: ettől olyan különleges nap 2022. 02. 02. - csak pár ilyen van ezer évente

Különleges nap ez a mai a számmisztika szerint, amikor is gyökeret verhetnek ötleteink, vagy a már elvetett ötlet-magok sikerrel indulnak intenzív növekedésnek, és ha folyamatosan tápláljuk őket pozitív gondolatokkal, valósággá válnak. A numerológusok szerint mind a nulla, mind a kettes szám sajátos jelentéseket hordoz. Ám a megfigyelésekre alapozott néphagyomány, valamint a katolikus naptár is jelentős dátumként tartja számon.

Egy adott évezredben csak ritkán alakul ki egy olyan sajátos dátum, amit csak kétféle számjegy alkot. Mind a nulla, mind a kettes szám sajátos jelentéseket hordoz a számmisztika szerint. Ugyanakkor a tapasztalatokra, megfigyelésre alapozott néphagyomány is fontos napnak tartja február másodikát, valamint a katolikus naptár is jelentős dátumként tartja számon.

A Blikk összeszedte, hogy a számmisztika és néphagyomány szerint miért különleges ez a dátum, és mi várható ránk ezen a napon.

A számmisztika szerint a nulla és a kettes szám kiemelt fontosságú. A nulla a határtalan lehetőségek száma, míg a szám értéke miatt viszont a kiüresedést, az elmúlást vagy a halált szimbolizálja. A kettes számnak köze van idő múlásához, ám benne van az egyensúly jelentése is. A kínai számmisztika a kettes számban a férfit és a nőt is látja, de a könnyű élet ígéretét, egy második esélyt is jelenthet, míg más számmisztikai iskolák a bölcsességet társítják hozzá.

A numerológia szerint akinek kettes a sorsszáma, az sok női energiával rendelkezik, illetve a páros számok: 2, 4, 6, 8 anyagias hatásúak. Ez nap hatással is van a másik nemre, ma jó társulások jöhetnek létre.

+két jelentése is van ennek a napnak:

A katolikus hitvallás szerint:

Ma Gyertyaszentelő Boldogasszony, vagyis Szűz Mária megtisztulásának ünnepe van, ami egyben annak is az emlékünnepe, amikor Jézust gyermekként bemutatták a templomban. A biblikus hagyomány szerint Jézus bemutatásakor jelen volt a jeruzsálemi templomban az agg Simeon is, aki a nemzeteket megvilágosító világosságnak nevezte Jézust. Ennek szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása.

A néphagyomány szerint:

Ez a tavaszvárás napja is, hiszen a megfigyelések szerint a barna medve ezen a napon ébred fel téli álmából. A néphagyomány úgy tartja, ha a medve meglátja a saját árnyékát a napsütésben, visszatér barlangjába aludni, ami azt jelenti, hosszú lesz a tél. Ha nincs árnyék, a medve kint marad, így jelezve, hogy jön a tavasz.

A hagyományos paraszti kultúrában:

a szentelt gyertya a bölcsőtől a koporsóig elkísérte az embert, ott volt a születésnél, a halálnál, a beteg ember mellett. A szentelt gyertyát a sublótban, a ládafiában vagy szalaggal átkötve a falon tartották.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

számmisztika

numerológia

különleges nap

hagyományok