Számmisztika: ettől olyan különleges nap 2022. 02. 02. - csak pár ilyen van ezer évente

HelloVidék   
  Megosztom
Számmisztika: ettől olyan különleges nap 2022. 02. 02. - csak pár ilyen van ezer évente

Különleges nap ez a mai a számmisztika szerint, amikor is gyökeret verhetnek ötleteink, vagy a már elvetett ötlet-magok sikerrel indulnak intenzív növekedésnek, és ha folyamatosan tápláljuk őket pozitív gondolatokkal, valósággá válnak. A numerológusok szerint mind a nulla, mind a kettes szám sajátos jelentéseket hordoz. Ám a megfigyelésekre alapozott néphagyomány, valamint a katolikus naptár is jelentős dátumként tartja számon.

Egy adott évezredben csak ritkán alakul ki egy olyan sajátos dátum, amit csak kétféle számjegy alkot. Mind a nulla, mind a kettes szám sajátos jelentéseket hordoz a számmisztika szerint. Ugyanakkor a tapasztalatokra, megfigyelésre alapozott néphagyomány is fontos napnak tartja február másodikát, valamint a katolikus naptár is jelentős dátumként tartja számon.

A Blikk összeszedte, hogy a számmisztika és néphagyomány szerint miért különleges ez a dátum, és mi várható ránk ezen a napon.

A számmisztika szerint a nulla és a kettes szám kiemelt fontosságú. A nulla a határtalan lehetőségek száma, míg a szám értéke miatt viszont a kiüresedést, az elmúlást vagy a halált szimbolizálja. A kettes számnak köze van idő múlásához, ám benne van az egyensúly jelentése is. A kínai számmisztika a kettes számban a férfit és a nőt is látja, de a könnyű élet ígéretét, egy második esélyt is jelenthet, míg más számmisztikai iskolák a bölcsességet társítják hozzá.

A numerológia szerint akinek kettes a sorsszáma, az sok női energiával rendelkezik, illetve a páros számok: 2, 4, 6, 8 anyagias hatásúak. Ez nap hatással is van a másik nemre, ma jó társulások jöhetnek létre.

+két jelentése is van ennek a napnak:

A katolikus hitvallás szerint:

Ma Gyertyaszentelő Boldogasszony, vagyis Szűz Mária megtisztulásának ünnepe van, ami egyben annak is az emlékünnepe, amikor Jézust gyermekként bemutatták a templomban. A biblikus hagyomány szerint Jézus bemutatásakor jelen volt a jeruzsálemi templomban az agg Simeon is, aki a nemzeteket megvilágosító világosságnak nevezte Jézust. Ennek szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása.

A néphagyomány szerint:

Ez a tavaszvárás napja is, hiszen a megfigyelések szerint a barna medve ezen a napon ébred fel téli álmából. A néphagyomány úgy tartja, ha a medve meglátja a saját árnyékát a napsütésben, visszatér barlangjába aludni, ami azt jelenti, hosszú lesz a tél. Ha nincs árnyék, a medve kint marad, így jelezve, hogy jön a tavasz.

A hagyományos paraszti kultúrában:

a szentelt gyertya a bölcsőtől a koporsóig elkísérte az embert, ott volt a születésnél, a halálnál, a beteg ember mellett. A szentelt gyertyát a sublótban, a ládafiában vagy szalaggal átkötve a falon tartották.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

számmisztika

numerológia

különleges nap

hagyományok