Ez a három Covid-utótünet nem tréfa: azonnal fordulj orvoshoz, ha ezt tapasztalod!

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a három Covid-utótünet nem tréfa: azonnal fordulj orvoshoz, ha ezt tapasztalod!

A koronavírus-járvány ugyan lecsengőben, ám a fertőzésen átesettek körében sokan még mindig a betegség szövődményeitől szenvednek. Az akut fertőzéskor és a vizsgálat időpontjában észlelt tüneteket összehasonlítva egyértelműen kiderül, hogy a páciensek többségénél három elhúzódó gyakori panasz figyelhető meg.

Sokan hónapokkal a koronavírus-fertőzés után is szenvednek panaszoktól. Közel azonos arányban férfiaknál és nőknél is okozott elhúzódó panaszokat a betegség – derül ki a Tüdőközpont regiszteréből, melyben a Covid utáni tüdőgyógyászati ellátásban részesülők adatait gyűjtik, írja a hvg.hu.

Az akut fertőzéskor és a vizsgálat időpontjában észlelt tüneteket összehasonlítva egyértelműen kiderül, hogy a páciensek többségénél három elhúzódó gyakori panasz figyelhető meg

- idézi az EgészségKalauz egészségügyi magazin Potecz Györgyi tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont főorvosát.

A tüdőgyógyász a lapnak elmondta, az orvosok jelenlegi tudása szerint a poszt-Covid a betegség kezdete után eltelt negyedik héten túl fennálló tüneteket jelenti, vagy ha egy átmeneti tünetmentes periódus után újra indulnak a tünetek. Potecz Györgyi szerint aki a megbetegedése után egy hónappal is szenved a panaszoktól, annak érdemes mielőbb orvoshoz fordulnia, mivel a kezeletlen poszt-Covid tünet még a korábban egészséges, aktív embereknél is olyan elváltozásokat okozhat, amelyekkel életveszélyes állapotot idézhet elő.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

fertőzés

tünetek

panaszok

tüdőgyógyászat