Kifakadt a nyugalmazott váci püspök: ideje megszüntetni a kötelező papi nőtlenséget

HelloVidék   
  Megosztom
Kifakadt a nyugalmazott váci püspök: ideje megszüntetni a kötelező papi nőtlenséget

Az influenszerré lett nyugalmazott váci püspök egész életútját átölelő videóinterjút adott a Szemléleknek, amelyben őszintén kitért a jövő egyik fontos kérdésére, a papi nőtlenséggel kapcsolatos dilemmára is. Beer Miklós szerint az egyház számára egyértelműen az a jövő, hogy a szolgálatra alkalmas, házas férfiakat is pappá lehessen szentelni, ehhez azonban a papképzésben is szemléletváltásra van szükség.

Szokatlanul őszinte videóinterjút adott Beer Miklós, nyugalmazott váci püspök, aki szerint a kötelező nőtlenség az a szerzetesi élet velejárója, a papi szolgálatnak egy más dolognak kellene lennie. A nyugalmazott váci püspök szerint a katolikus egyháznak egy nagyon szép hagyománya a papi nőtlenség, de a probléma azzal van, hogy kötelez.

Nem azt várja el tőlünk Isten, hogy ezt a hagyományt körömszakadtáig védjük.

- közölte a volt váci püspök, aki szerint az egyház számára egyértelműen az a jövő, hogy a szolgálatra alkalmas, házas férfiakat is pappá lehessen szentelni, ehhez azonban a papképzésben is szemléletváltásra van szükség.

Ismerek nagyon sok nagyszerű papot, akik megnősültek, és így elvesztették a szolgálatukat, akik boldogan visszajönnének.

-közölte, majd hozzátette, mivel csökken a papság létszáma, a papképzésben át kellene helyezni a hangsúlyt arra, hogy meghívjanak olyan embereket, akiknek hiteles az életük, ahelyett, hogy csak azokat választanák ki, akik jelentkeznek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

papi nőtlenség

katolikus egyház

vác

püspök

egyház

cölibátus