Ezek a friss adatok: 3064 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 75 beteg

MTI   
  Megosztom
Ezek a friss adatok: 3064 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 75 beteg

Magyarországon a beoltottak száma 6 396 404, közülük 6 173 237-en a második, 3 816 971-en pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 3064 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 800 046-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 75, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 286-ra emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A kormányzati portálon azt írták:

  • a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 618 574,
  • az aktív fertőzöttek száma 137 186-ra csökkent.
  • Kórházban 2961 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 127-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 9718-an vannak, a mintavételek száma 10 836 962.
  • Hozzátették, az ország a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Péntek délután és szombaton is folytatódik az oltási akció a kórházi oltópontokon

- jelezték.

A közleményben felidézték, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy

A kormány kivezeti azt a szabályt is, amely biztosítja, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást, kivételek ez alól a szociális és az egészségügyi dolgozók. A kormány fenntartja az egészségügyi veszélyhelyzetet, a kormány cselekvőképességének fenntartása érdekében egy esetleges újabb járványhullám megfékezésére.

Hozzátették, a kórházak és az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz. Az új koronavírusos betegek ellátását az erre kijelölt kórházak végzik, a járvány miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak folyamatosan végzik, és emellett továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését.

A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani, emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat. Azok az oltatlanok, akik átestek a fertőzésen, a felgyógyulásuk után várakozási idő nélkül olthatók. A negyedik oltás is foglalható és kérhető már, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap.

Az olthatóság megítéléséért az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal, a háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs

- írták.

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig

  • Budapesten (313 842)
  • és Pest megyében (245 549) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (105 108),
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg (97 310),
  • Győr-Moson-Sopron (96 755),
  • Hajdú-Bihar (95 059)
  • és Bács-Kiskun megye (91 204).
  • A fertőzéssel legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (38 267)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

maszkviselés

oltakozási kedv

oltás

koronavírus elleni oltás