Szörnyű pusztítás végzett a tűz: óriási terület égett le a Kis-Balatonnál + Videó

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Szörnyű pusztítás végzett a tűz: óriási terület égett le a Kis-Balatonnál + Videó

Jelentős nagyságú területen égett az aljnövényzet a 76-os főút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében. Hétfő hajnalra sikerült csak eloltani a pusztító tüzet.

Hétfő hajnalra eloltották azt a tüzet, amely Sármellék külterületén, a 76-os főút közelében, a Kis-Balaton térségében keletkezett még vasárnap kora délután – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Azt írták, hogy

Kósi Zsolt beszámolója szerint a lángok az aljnövényzetet, nádast és kisebb erdős területeket pusztítottak el. A megfékezésükön hét zalai, somogyi és veszprémi település hivatásos és önkéntes tűzoltói dolgoztak. A munkálatokat a Zala megyei katasztrófavédelmi szolgálat irányította.

A szomorú látványról az MTI fotóriportere készített felvételeket.
A szomorú látványról az MTI fotóriportere készített felvételeket.

Vasárnap este Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta az MTI-nek, hogy a nagy füsttel járó tűz miatt helyszíni méréseket végeztek, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

A szárazság miatt több helyen is égnek a nádasok és bozótosok

Az ország több más pontján is találkozhatunk nádas- és bozóttüzekkel, így

térségében is lángra kapott az aljnövényzet.

Fotó és címlapfotó: MTI/Varga György

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

nádas

kis-balaton