Nézzétek, ez lett a balatoni pajtából: fiatal nőként valósította meg álmát a reklámszakember

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nézzétek, ez lett a balatoni pajtából: fiatal nőként valósította meg álmát a reklámszakember

A nemrégiben elkészült Kisbirtok Kultbázis nem egy 20. esküvői helyszín, sem egy újabb borterasz a Balaton-felvidéken. A zánkai birodalom sokkal inkább egy multifukcionális kulturális tér, ahol koncertek, esküvők, fotózások, piac, lomi, jóga és elvonulások működnek együtt.

5 év után elkészült a Káli-medence kapujában található Kisbirtok Kultbázis, amelyet Szabó Andrea családja és párja támogatásával egyedüli tulajdonosként talált ki, álmodott meg és varázsolt újjá.

A pajta régen
A pajta régen

Az egykori reklámügynökség-cégtulajdonos kiégése után vette meg az álmaiban sokszor felbukkanó, kőből épült pajtát, amely egy régi gazdasági birtok központi részeként üzemelt. Később szomszédos telkek megvásárlásával bővítette a területet, így alakult ki a mai, 3500 négyzetméteres, több helyszínből és épületből álló kulturális tér: fókuszban egy pajta épülettel, amely 150 fő befogadására alkalmas, illetve további kisebb-nagyobb terek, rom épületek és egy óriási kert.

Minden vágyam az volt, hogy egy pajtában szervezzek rendezvényeket. Amikor megláttam a hirdetést, megdobbant a szívem és olyan lelkesedés ragadott el, amelyet már nem éreztem a saját, egyébként szintén nulláról felépített kreatív ügynökségemben. Miután kigazoltuk a helyet, volt, aki fogta a fejét, miért nem ő vette meg

– mesélt az indulásról Andrea, aki 5 év alatt, teljesen tapasztalatlanul az építőipar minden nehézségével megküzdött. Mint mondta, budapestiként, laikusként és határozott nőként nagyon nehéz volt a munkásokkal szót érteni.

A tervem, hogy olyan értékes, élményközpontú eseményeknek adjak otthont, ahonnan haza sem akarnak menni. Legyen az esküvő, céges vagy családi rendezvény, egy szülinap vagy egy gasztropiac

– mondta a tulajdonos, majd elmesélte, hogy több szenvedélyének is helyet ad Zánkán, például nyitott egy online lomi boltot, de kreatív partnereket is keres, akikkel tovább álmodhatja a csodát, mert mint mondta, számtalan lehetőséget rejt a hely.

A pajta most
A pajta most

A több mint százmilliós beruházásnak köszönhetően a Balaton-felvidék egy kivételes adottságú, a régi értékeket és épületeket megőrző, mégis friss és egészen új helyszínnel gazdagodott.

Fotó: Szabó Andrea tulajdona

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton-felvidék

kultúra

gasztro

vidéki