Fontos változás a hazai tavakon: erre figyelj április 1-től a Balatonnál, Tisza-tónál, Velencei-tónál

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a hazai tavakon: erre figyelj április 1-től a Balatonnál, Tisza-tónál, Velencei-tónál

Április 1-jétől október 31-ig szolgáltatja a nap 24 órájában a viharjelzést a Balaton 3 medencéjére, a Velencei-tóra, a Tisza-tóra és a Fertő-tóra az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Balatonnál összesen 50 fényjelző készülék hivatott előrejelezni a szél feltámadását, az esetleges vihar érkezését.

Az elsőfokú viharjelzés - percenként 45 felvillanás - az erős (40 km/h és 60 km/h közötti) szélre, a másodfokú viharjelzés - percenként 90 felvillanás - pedig a viharos (60 km/h-t meghaladó) szélre figyelmeztet - tette közzé az Időkép.hu.

Figyelmeztető előrejelzés zivatarokra és nagy mennyiségű csapadékra (OMSZ)
Figyelmeztető előrejelzés zivatarokra és nagy mennyiségű csapadékra (OMSZ)

Az időzítés nem is lehetne jobb, hiszen pénteken a szezon első zivatarai is megérkezhetnek. Hajnalban a középső és déli tájakon, napközben keleten, délkeleten dörrenhet meg az ég - de erről korábban itt írtunk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

viharjelzés

időjárás

balaton

tisza-tó

vihar