Kiderült: ennyit költenek húsvéti ajándékra gyermekenként a magyar családok

MTI   
  Megosztom
Kiderült: ennyit költenek húsvéti ajándékra gyermekenként a magyar családok

Magyarországon idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége 5000 forintnál többet költene ajándékra gyermekenként - derül ki a REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss, online felméréséből.

A cég április elején lezajlott kutatásában 3789, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő, nagyszülő vett részt. A felmérés alapján megállapították, hogy a szülőktől és nagyszülőktől a legtöbb gyermek édességet, játékot vagy mesekönyvet kap.

Arra is rámutattak, hogy a megkérdezett családok 40 százaléka a hagyományos bolti vásárlás mellett online is választ ajándékot, míg 25 százalékuk csak a játékboltokban, 20 százalékuk pedig kizárólag hipermarketben vásárol az ünnepre.

A közleményben Gyaraki Dávid, a vállalat marketingvezetője kifejtette, a játékpiacon a kiemelt húsvéti időszakban 1-2 hét alatt az éves forgalom 6 százaléka teljesül áruházaikban és 5 százaléka online. Az értékesítési hullám az ünnep előtti utolsó napokban csúcsosodik ki: az átlagos kosárértékük online bruttó 11 500 forint, bolti beszerzésnél bruttó 8170 forint - tette hozzá.

A REGIO Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapította Gyaraki József, a cég ügyvezetője. A 100 százalékban magyar tulajdonú játékforgalmazó már országszerte 43 játékbolttal rendelkezik, és csaknem 25 százalékos részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon. A cég több mint 500 embert foglalkoztat.

A REGIO JÁTÉK korábbi közlése szerint a vállalat 2021-ben 16 milliárd forint feletti bevételt realizált, ez 14 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ajándék

gyermekek

húsvét

meglepetés

játékvásárlás