Csúnyán visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével: vigyázzunk a csalókkal, ezek a jelek

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnyán visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével: vigyázzunk a csalókkal, ezek a jelek

A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez. Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívja fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Édesapám nevében és fényképével most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná. Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével” – adja tudtunkra Lopes-Szabó Zsuzsa. Hozzáteszi, hogy ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek. Néhány példát is mutat:

Hogyan ismerjük fel a hamis posztokat/hirdetéseket?

  • Gyanús, általában idegen nyelvű profilnév vagy weboldal cím.
  • A Györgytea hivatalos weboldala a gyorgytea.hu, hivatalos webshopja a gyorgyteabolt.hu. Gyuri bácsi csak és kizárólag a hivatalos webáruházban kapható termékeket ajánlja.
  • hivatalos közösségi oldalai: Facebook: Diabess-Györgytea valamint a Szabó Gyuri bácsi
  • YouTube csatornája: Szabó Gyuri bácsi,
  • Instagram oldala: Szabó Gyuri bácsi

Kattintásvadász, azonnali gyógyulást ígérő „csodaszerek”, hihetetlennek tűnő hatással

  • A „gyógyítás”, „gyógyulás” szó használata, ez ugyanis a gyógynövények - és egyébként minden természetes gyógymód esetén - tilos!

Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utána menni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok

- vallja meg Zsuzsa, aki az olvasók segítségét is kéri: ha ilyen hirdetést, tartalmat látnak, haladéktalanul jelentsék a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak.

Címlapkép: Györgytea

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

györgytea

szabó gyuri bácsi

lopes-szabó zsuzsa

visszaélés

csalók