Csúnyán visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével: vigyázzunk a csalókkal, ezek a jelek

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnyán visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével: vigyázzunk a csalókkal, ezek a jelek

A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez. Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívja fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Édesapám nevében és fényképével most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná. Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével” – adja tudtunkra Lopes-Szabó Zsuzsa. Hozzáteszi, hogy ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek. Néhány példát is mutat:

Hogyan ismerjük fel a hamis posztokat/hirdetéseket?

  • Gyanús, általában idegen nyelvű profilnév vagy weboldal cím.
  • A Györgytea hivatalos weboldala a gyorgytea.hu, hivatalos webshopja a gyorgyteabolt.hu. Gyuri bácsi csak és kizárólag a hivatalos webáruházban kapható termékeket ajánlja.
  • hivatalos közösségi oldalai: Facebook: Diabess-Györgytea valamint a Szabó Gyuri bácsi
  • YouTube csatornája: Szabó Gyuri bácsi,
  • Instagram oldala: Szabó Gyuri bácsi

Kattintásvadász, azonnali gyógyulást ígérő „csodaszerek”, hihetetlennek tűnő hatással

  • A „gyógyítás”, „gyógyulás” szó használata, ez ugyanis a gyógynövények - és egyébként minden természetes gyógymód esetén - tilos!

Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utána menni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok

- vallja meg Zsuzsa, aki az olvasók segítségét is kéri: ha ilyen hirdetést, tartalmat látnak, haladéktalanul jelentsék a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak.

Címlapkép: Györgytea

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

györgytea

szabó gyuri bácsi

lopes-szabó zsuzsa

visszaélés

csalók