165 hazai szabadvízi strand kapott kiváló minősítést: itt a hivatalos lista

HelloVidék   
  Megosztom
165 hazai szabadvízi strand kapott kiváló minősítést: itt a hivatalos lista

A hazai szabadvízi fürdőhelyek legnagyobb része kiváló, illetve jó besorolást kapott.

Ha szabadvízi strandra szeretnénk menni hazánkban, akkor nagyon jó hírekkel szolgált a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Hazánkban 274 kijelölt természetes fürdőhely található, és a tavalyi évi összesítés alapján

emellett még 64 szabadtéri strand a jó kategóriába került. Ezek mellett még 10 szabadvízi strand kapott minősítést, ebből 6 tűrhető, 4 pedig kifogásolt.

Az idei szezonban üzemelő 27 természetes fürdőhelyek ellenőrzése folyamatosan zajlik, de a minősítéshez még nincs elegendő minta.

A kijelölt fürdőhelyeket évente legalább négyszer vizsgálják a kijelölt laboratóriumok, egyszer a szezon kezdete előtt, majd a szezonban havonta minimum egyszer. 4 év legalább 16 vizsgálata alapján hozzák meg a minősítést, mely a fürdővízben található baktériumok száma alapján történik - írta az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

strand

strandolás

fürdőzés

vízminőség

balaton

balaton -part