165 hazai szabadvízi strand kapott kiváló minősítést: itt a hivatalos lista

HelloVidék   
  Megosztom
165 hazai szabadvízi strand kapott kiváló minősítést: itt a hivatalos lista

A hazai szabadvízi fürdőhelyek legnagyobb része kiváló, illetve jó besorolást kapott.

Ha szabadvízi strandra szeretnénk menni hazánkban, akkor nagyon jó hírekkel szolgált a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Hazánkban 274 kijelölt természetes fürdőhely található, és a tavalyi évi összesítés alapján

emellett még 64 szabadtéri strand a jó kategóriába került. Ezek mellett még 10 szabadvízi strand kapott minősítést, ebből 6 tűrhető, 4 pedig kifogásolt.

Az idei szezonban üzemelő 27 természetes fürdőhelyek ellenőrzése folyamatosan zajlik, de a minősítéshez még nincs elegendő minta.

A kijelölt fürdőhelyeket évente legalább négyszer vizsgálják a kijelölt laboratóriumok, egyszer a szezon kezdete előtt, majd a szezonban havonta minimum egyszer. 4 év legalább 16 vizsgálata alapján hozzák meg a minősítést, mely a fürdővízben található baktériumok száma alapján történik - írta az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

strand

strandolás

fürdőzés

vízminőség

balaton

balaton -part