Ezt issza a legtöbb magyar: megfizethető a vásárlók szerint a finom víz

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt issza a legtöbb magyar: megfizethető a vásárlók szerint a finom víz

Bár a magyar ásványvízpiac az ellátási láncok bizonytalanságai, a pandémia hatásai és a szomszédos országban zajló háború miatt számtalan, a költségeket jelentősen megtöbbszöröző nehézséggel küzd, azért a gyártók a hazai vásárlókra még mindig számíthatnak. Erre mutatott rá a Mizse megbízásából, idén áprilisban rögzített, reprezentatív, 18+ korosztályt érintő országos, online kutatás, amelyből kiderül, hogy a megkérdezettek szerint a magyarok ásványvíz választását az ár mellett leginkább az befolyásolja, hogy a termék hazánkban készült-e. A válaszadók jelentős része (40%) egyértelműen amellett tette le a voksát, hogy ha ásványvizet vesz, akkor annak itthonról kell származnia.

A lokális gazdaság termékei felé fordulás nem újkeletű trend, viszont a pandémia jelentősen felgyorsította ezt a folyamatot. Felértékelődnek az országon belül előállított árucikkek pusztán már azért is, mert biztosan elérhetőek, és folyamatosan rendelkezésre állnak. Ezt az Euromonitor International legutóbbi mérései szintén alátámasztják, és a Mizse kutatása is megerősíti a magyar ásványvizekre vonatkozóan. Utóbbiak esetében a magas minőség és a versenyképes ár fontos tényező a vevők számára.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ásványvíz

mizse

palackozott víz