Meg ne edd, ha ilyet vettél! Szívritmuszavart okozhat a chips, visszahívta a Nébih

HelloVidék   
  Megosztom
Meg ne edd, ha ilyet vettél! Szívritmuszavart okozhat a chips, visszahívta a Nébih

Tropán-alkaloid-szennyezettség miatt visszahívott egy német gyártású kukoricacsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 125 grammos Alnatura bio kukorica chips, valamint az Alnatura bio paprikás kukorica chips nevű termék bizonyos darabjainál észlelték a szennyezettséget. A Nébih vonatkozó aloldala szerint a tropán-alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolhatják a központi és a vegetatív idegrendszer működését.

A Nébih szerint mindez szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat. A hivatal ezért az alábbi termékeket hívta vissza:

  • Az Alnatura bio kukorica chips esetén azokat a 2022. 08. 14-ei minőségmegőrzési idejű termékeket hívják vissza, amelyeknek a tételszámai az alábbiak egyike: 14.08.2022, 15.08.2022, 16.08.2022, 17.08.2022.
  • Az Alnatura bio paprikás kukorica chips esetén pedig a 2022. 08. 09-ei minősmegőrzési idejű, valamint a 09.08.2022, 10.08.2022 vagy 17.08.2022-es tételszámú termékeket hívják vissza.

A Nébih szerint ezeket a csipszeket a kifli.hu oldalán forgalmazták, ahol szintén beszámoltak a termékek visszahívásáról, hozzátéve azt is, hogy a beszállítóktól kapott információk alapján, elővigyázatosságból döntöttek a visszahívás mellett.

Íme a visszahívott termékek:

Fotó: Nébih
Fotó: Nébih

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

chips

kukoricachips

alnatura

szennyezettség

ételmérgezés

szívritmuszavar