Egyre rosszabbul alszunk mi magyarok is: ebből még nagy baj lehet

MTI   
  Megosztom
Egyre rosszabbul alszunk mi magyarok is: ebből még nagy baj lehet

Hogyan alszanak a világon 2022-ben? És Magyarországon? Az elmúlt évek globális történései következtében az alvatlansági mutatók jelentősen romlottak.

Egy norvég egészségügyi csoport érdekes statisztikai módszerrel vizsgálta az országok alvási mutatóit. Kulcsszó kereső segítségével rákerestek a "nem tudok aludni" kifejezésre, hogy meghatározzák a keresési arányt. Az emberek Japánban kerestek a legtöbbet a kifejezésre; Norvégiában volt a legmagasabb a "melatonin" keresési arány; Japánban, Tajvanon és Svédországban küzdenek legnagyobb nehézségekkel az alvatlansággal. Magyarországon is rosszabbodott az emberek alváshelyzete.

A Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis egészségkutató közös országos felmérése - amelynek eredményeit nemzetközi alvás konferencián hoztak nyilvánosságra a Magyar Tudományos Akadémián - is ezt támasztotta alá, nevezetesen: a 2021. évhez viszonyítva kiemelkedő a nők és az idősek alvás állapotának a romlása; a kívánatos 8 óra helyett 7-7,5 órára csökkent a napi átlag alvásidő; valamint nagyobb figyelmet kell fordítanunk a fiatal felnőttek, a 13-18 évesek megfelelő alvására is.

Az alvásnak az új globális hatások és a megváltozó életmód miatt jóval fontosabb szerepe van az egészségünk megőrzésében és erősítésében, mint korábban bármikor

- hangsúlyozta a G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke, - ennek érdekében széles körű társadalmi, egészségügyi összefogást és együttműködést szorgalmaz a szövetség, összehangolva a nemzetközi szakmai szervezetekkel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

életmód

alvás

alvási szokás