Nem mindenkire vonatkozik az árstop: megint változnak az árak a benzinkutakon

HelloVidék   
  Megosztom
Nem mindenkire vonatkozik az árstop: megint változnak az árak a benzinkutakon

A recessziós félelmek miatt eső olajárak hatására a pénteki 15 forint után mától újabb 15 forinttal esik a gázolaj literenkénti átlagára a hazai kutakon azoknak, akik nem a hatósági áron tankolnak – írta a holtankoljak.hu. A hatósági ár továbbra is 480 forintos tankolást tesz lehetővé az arra jogosultaknak.

A forint/dollár árfolyamváltozást és az alapanyag, a Brent-típusú olaj árváltozását is figyelembe vevő ár-előrejelzés erre a hétre dráguló benzint és gázolajat feltételezett, ugyanis a forint tovább gyengült és az olaj világpiaci ára kis mértékben emelkedett. Ennek ellenére a benzin és a gázolaj beszerzési ára némileg csökkent, ami várhatóan hatással lesz majd az üzemanyagok piaci árára is - írja a Holtankoljak.hu.

A benzin így literenként bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb mától, míg a gázolaj ára – a múlt pénteki 15 forintos csökkenést követően - újra bruttó 15 forinttal esik. Akik nem a 480 forintos hatósági árakon tankolhatnak itthon, azok a töltőállomások kútjain azt látják majd, hogy a 95-ös benzin literjéért átlagosan 778,9 forintot, a gázolajért pedig 797,9-et kell fizetni. (Az egyes töltőállomások ettől eltérhetnek).

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

tankolás

árstop