A sivatagi aszály miatt szörnyű a pusztítás: ég a nádas Szegeden + Videók

24.hu   
  Megosztom
A sivatagi aszály miatt szörnyű a pusztítás: ég a nádas Szegeden + Videók

Szinte teljesen leégett a nádas Szeged határában, a Maty-ér közelében. A városból is jól lehetett látni a feketén gomolygó füstöt. em elég a szárazság, a katasztrófavédelem gyújtogatókra is gyanakszik. Annyi a tűzoltók munkája Csongrád-Csanádban, hogy nem győzi a hivatásos állomány.

A sivatagi aszály és a nagy meleg miatt a sokadik tűz keletkezett Kelet-Magyarországon. Az Időkép szerint ezúttal egy Szeged melletti nádas kapott lángra, és messziről is jól látható füstoszloppal égett. A Szeged365.hu szerint a Bajai út menti nádasról van szó - írta a 24.hu.

Az Időkép kameráján látható a füst:

A szegedi helyi lap egyébként arról ír, egyszerre három tűzön is dolgoznak a tűzoltók Szegeden. Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtófőnöke elmondta a lapnak, a Szegedi Vadaspark és a Lövölde utca mellé kellett még kivonulniuk. Szándékos gyújtogatásokra gyanakszanak. Annyi most a tűzoltók munkája, hogy önkénteseket is be kellett hívniuk.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

szeged

nádas

aszály