Kiadták a figyelmeztetést: újabb rekord dőlt meg a hidegfront után, de itt a folytatás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: újabb rekord dőlt meg a hidegfront után, de itt a folytatás

A szombati hidegfront után az eddigi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord 25,4 fokkal megdőlt. Hétfőn napos, országszerte száraz időre van kilátás. Már csak helyenként északnyugaton és nyugaton lehet élénk a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

A szombati hidegfront előtt tetőzött a hőség, majd többfelé jelentős felfrissülés érkezett a zivatarokkal. Ez ugyanakkor átmeneti volt, a napos helyeken már a zivatarok elvonultával hamar emelkedett a hőmérséklet. A fővárosban pedig olyannyira enyhe volt a hidegfront utáni hajnal, hogy az eddigi legmagasabb minimumot mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat, 25,4 fokkal megdőlt a fővárosi és az országos napi minimumrekord. Az értéket Lágymányoson mérték, amivel az 1988-ban Széchenyi-hegyen mért 24 fokos fővárosi és az 1984-ben Szegeden mért 24,6 fokos országos minimumrekord dőlt meg - írta az Időkép.

Hőséggel indul a hét

Hétfőn napos, országszerte száraz időre van kilátás. Már csak helyenként északnyugaton és nyugaton lehet élénk a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Kedden hidegfront érkezik élénk, erős, helyenként viharos északnyugati széllel, elsősorban a Dunántúlon és északon elszórt záporokkal, zivatarokkal. Délután nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati, északnyugati és a keleti, délkeleti tájak között, 26-39 fokra van kilátás, keleten, délkeleten lehet a legmelegebb.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre számíthatunk jelentős csapadék nélkül, csak néhol fordulhat elő átmenetileg egy-egy kisebb zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás, számottevő csapadék nem valószínű. 30-36 fokot mérhetünk délután. Pénteken a napos időt gyakrabban zavarhatják felhők, de csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A legmelegebb órákban 31-37 fokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés