Itt a 2022/23-as tanév rendje: mutatjuk mikor lesz az őszi szünet, téli szünet az iskolákban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a 2022/23-as tanév rendje: mutatjuk mikor lesz az őszi szünet, téli szünet az iskolákban

Végre megjelent a Magyar Közlönyben az idei, azaz a 2022/2023-as tanév rendje. Az év első tanítási napja szeptember 1., csütörtök lesz, míg az utolsó június 15. De ezek mellett kiderültek a tanítási szünetek pontos időpontjai is.

Ahogy a Pénzcentrum beszámolt róla, kiderült a 2022/2023-as tanév menetrendje: a diákok szeptember 1-jén, csütörtökön kezdik meg a tanévet, aminek június 15-én lesz vége. A végzősök esetében pedig a középfokú iskolák esetén május 4., míg két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban május 31. lesz a tanév utolsó napja.

Az őszi szünet október 29. és november 7. közöttre, a téli szünet december 22-január 3., míg a tavaszi szünet április 6-12. közöttre esik az idén. A tanköteles tanulókat április 20-21-én kell beíratni majd az iskolákba. Az őszi érettségi idén október 14. és 27. között lesz. míg a szóbelik november 10-14 között lesznek emelt szinten, közép szinten pedig november 21-25 között. A tavaszi írásbeli időszak idén május 5-én fog kezdődni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tanév

őszi szünet

tavaszi szünet

téli szünet

nyári szünet

tanév rendje

év első tanítási napja

tanítási nap