Katasztrofális a helyzet: egyre több vidéki kórház dobja be a törülközőt, állítja le a műtéteket

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrofális a helyzet: egyre több vidéki kórház dobja be a törülközőt, állítja le a műtéteket

Tudjuk jól, vészesen fogynak Magyarországon az orvosok és az ápolók, de a helyzet csak egyre rosszabb, hol itt, hol ott kell felfüggeszteni az egészségügyi ellátást. A helyettesítő kórházak pedig sokszor 100-120 kilométerre vannak, a mentők dolga odavinni a súlyos betegeket.

Az orosházi Dr. László Elek Kórházban a 444.hu információi szerint július óta nem végeznek súlyos baleset utáni műtéteket, ám erről nem adott ki hivatalos határozatot a Népegészségügyi Központ (NNK). Így az sem derül ki, hivatalosan milyen okból kerültek át a műtétek a 27,5 ezres településről a 40 km-re található Békéscsabára és az 55 km-re levő Gyulára. A 444.hu is csak annyit tudott meg a kórház válaszából, hogy

a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.

A több napos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtétek leállása mellett a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés továbbra is működik a kórházban. Ugyanakkor csak a 2022-es döntések alapján több mint 40 olyan kórházi osztály található az országban, ahol orvos- vagy ápolóhiány miatt szüneteltetik az ellátást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

ellátás

orvoshiány

ápolók