Szörnyű tűzeset történt: egy ember meghalt, a tragédia körülményeit vizsgálják

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tűzeset történt: egy ember meghalt, a tragédia körülményeit vizsgálják

Szombat reggel hat órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szegeden kigyulladt egy hétvégi ház. A tűzoltók a ház udvarán egy sérültet, az épületben oltás közben pedig egy holttestet találtak.

Szombat reggel hat órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szegeden kigyulladt egy hétvégi ház. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a Vadrózsa soron lévő épülethez. A hatvan négyzetméteres faszerkezetű hétvégi ház teljes terjedelmében égett. A tűzoltók a ház udvarán egy sérültet, az épületben oltás közben pedig egy holttestet találtak.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos tűzeset, sőt komolyabb füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni

- írta a Katsztrófavédelem sajtóközleményében.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűzeset

szeged