Újra indul a vidék egyik tuti kis retrós gyógyfürdője: viszont emeltek a jegyárakon

MTI   
  Megosztom
Újra indul a vidék egyik tuti kis retrós gyógyfürdője: viszont emeltek a jegyárakon

Pár hetes zárva tartás után október 14-én indul a Tiszaföldvári Gyógy-, és Strandfürdő idei téli szezonja - adta hírül a termálonline.hu.

Október 14-én újra újra indul a Tiszaföldvári Gyógy-, és Strandfürdő téli szezonja - adta hírül a termálonline.hu. A vidéki fürdőben szeptember 26-án kezdődött el egy nagyobb karbantartási szünet, ami után most újra kinyitnak. A hangulatos vidéki termálfürdő gyógyvízzel töltött szabadtéri medencékkel vár. Bár nem jegyzett a nagy hírnevű gyógyfürdők között, azért már 2003 óta rendelkezik gyógyvíz minősítéssel.

Története

A Szolnoktól délre 25 km-re fekvő településen, az 1960 –as évek kőolaj és földgáz kutatásai során bukkantak rá a gyógyvízre, mely 1040 méter mélyről tör a felszínre 69 fokosan. Hamarosan a kialakították a közfürdőt, és folyamatosan fejlesztve jutottak el a mai állapotig. Közben panziót és kempinget is építettek hozzá 2005-ben.

Gyógyvíze

A gyógyvíz nátrium-hidrogén karbonátos, kloridos, jodidos, fluoridos,metakovasavas, metabórsavas termálvíz. Alkalmas idült ízületi gyulladás és ideggyulladások, degeneratív ízületi elváltozások,a gerinc különböző idült gyulladásos degeneratív megbetegedései, sérülések, sportsérülések utókezelése, elhúzódó nehezen gyógyuló csonttöréseknél a callusképződés elősegítése, műtétek utáni rehabilitációra. (Természetesen kúraszerű alkalmazásnál a kezelőorvossal egyeztetett módon célszerű alkalmazni. A víz csak külsőlegesen használható fel.)

Strandfürdője

A strandfürdő hat nyitott medencével rendelkezik. Ebből kettő 200m³ feletti nagyméretű ülőpados gyógymedence élményelemekkel ellátva. Egy kisebb 108m³-es élménymedence dögönyöző elemekkel, és egy szabálytalan alakú nagy hőfokú (37-39C°) kisebb medence. Mindenki kedvére válogathat 31-39C°-ig a medencék között. A gyermekpancsoló medence napvitorlával fedett, vízforgatóval ellátott. Az úszómedence szabványos 33-m-es, feszített víztükrű, vízforgatott. Napozóterasz, és a hűsölésre alkalmas 2 hektáros tölgyerdő szintén rendelkezésre áll.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tiszazug

tiszaföldvár

gyógyvíz