Ülősztrájkot tartanak egy vidéki gimnáziumban: további 40 városban is tiltakoznak

HelloVidék   
  Megosztom
Ülősztrájkot tartanak egy vidéki gimnáziumban: további 40 városban is tiltakoznak

Péntek reggelre országos sztrájkot hirdettek a pedagógus-szakszervezetek, az EDF - Pala mozgalom pedig országos élőláncot kezdeményezett. 40 városban is lehet élőlánc.


 


 


 

Miközben már vagy tíz kilométeres élőlánc állt fel Budapesten, az autósok dudálással támogatják a pedagógussztrájkot, aközben vidéken is tüntetnek a diákok tanárok mellett. 40 városban is lehet élőlánc.

A Miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói ülősztrájkot tartanak az iskola folyosóján. A 24.hu-nak eljuttatott levelükben a többi között azt írják, hogy

a jelenlegi oktatási rendszer rohad, kétségtelen. Ez országszerte egyre nyilvánvalóbbá válik, ha ezt egyesek nem is akarják bevallani maguknak.

Közölték azt is, hogy a Földesben 18-án nem lesz tanítás, „akkor sem, ha még mindig vannak olyan tanárok, akik nem mernek, nem akarnak sztrájkolni” .

Ahogy a Nyugat.hu beszámolt róla, Szombathelyen több iskola, köztük a Neumann János Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai sztrájkolnak, a Hefele Menyhért Szakképző Iskola oktatói szolidaritási figyelmeztető sztrájkot tartott péntek reggel 7.30 és 8.15 között.

Az országos élőlánchoz Szombathely is csatlakozott az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében. Az élőlánc a tankerületi központ Kossuth Lajos utcai épületétől indul és a tervek szerint a Savaria moziig tart.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diáktüntetés

tanárhiány

pedagógus-hiány

tüntetés