Ülősztrájkot tartanak egy vidéki gimnáziumban: további 40 városban is tiltakoznak

HelloVidék   
  Megosztom
Ülősztrájkot tartanak egy vidéki gimnáziumban: további 40 városban is tiltakoznak

Péntek reggelre országos sztrájkot hirdettek a pedagógus-szakszervezetek, az EDF - Pala mozgalom pedig országos élőláncot kezdeményezett. 40 városban is lehet élőlánc.


 


 


 

Miközben már vagy tíz kilométeres élőlánc állt fel Budapesten, az autósok dudálással támogatják a pedagógussztrájkot, aközben vidéken is tüntetnek a diákok tanárok mellett. 40 városban is lehet élőlánc.

A Miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói ülősztrájkot tartanak az iskola folyosóján. A 24.hu-nak eljuttatott levelükben a többi között azt írják, hogy

a jelenlegi oktatási rendszer rohad, kétségtelen. Ez országszerte egyre nyilvánvalóbbá válik, ha ezt egyesek nem is akarják bevallani maguknak.

Közölték azt is, hogy a Földesben 18-án nem lesz tanítás, „akkor sem, ha még mindig vannak olyan tanárok, akik nem mernek, nem akarnak sztrájkolni” .

Ahogy a Nyugat.hu beszámolt róla, Szombathelyen több iskola, köztük a Neumann János Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai sztrájkolnak, a Hefele Menyhért Szakképző Iskola oktatói szolidaritási figyelmeztető sztrájkot tartott péntek reggel 7.30 és 8.15 között.

Az országos élőlánchoz Szombathely is csatlakozott az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében. Az élőlánc a tankerületi központ Kossuth Lajos utcai épületétől indul és a tervek szerint a Savaria moziig tart.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diáktüntetés

tanárhiány

pedagógus-hiány

tüntetés