Szívbemarkoló videófelvételen: így mentik a tűzoltók a jégen rekedt őzet

HelloVidék   
  Megosztom
Szívbemarkoló videófelvételen: így mentik a tűzoltók a jégen rekedt őzet

Lakossági bejelentés alapján vonultak a szombathelyi tűzoltók a dozmati víztározóhoz, ahol egy kimerült őzbak próbált kivergődni a jégről, ahová feltehetőleg valami elől bemenekült. A tűzoltók a helyszínen felmérték a lehetőségeiket és a kockázatokat, majd úgy döntöttek, hogy mobil stég segítségével közelítik meg az addigra már a jégen fekvő őzbakot. Videón mutatjuk meg a sikeres mentőakciót.

Mivel a víztározót még nem fedte egybefüggő jégréteg, így fennállt annak a veszélye, hogy az állat a nyílt víz felé menekül, és beleesik abba, ezért egy drón is készenlétben állt, hogy a víz felől a part felé terelje az állatot. Erre azonban végül nem volt szükség, írja a nyugat.hu.

A jégen így is komoly erőfeszítés volt előre haladni, és a kimerült állat közelében már repedezett a jég. De a tűzoltók végül megragadták a sorsába láthatóan beletörődött bakot, egy pokrócot terítettek rá, majd a bajtársak a lehető leggyorsabban a partra húzták a mentőcsapatot, az éppen megmentett őzzel együtt.

Az ilyen mentések azért is fontosak, mivel a tűzoltók éles helyzetben szembesülhetnek zavaró, vagy a munkát hátráltató tényezőkkel és az ilyenkor szerzett tapasztalatokat az emberek kimentésénél is kamatoztathatják, értékes perceket, vagy másodperceket nyerve az állatmentésekkor szerzett rutinnal.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

őzbak

mentés

tűzoltók

dozmati víztározó

dozmat