Egyetlen cseppje is nagyon veszélyes lehet: ezeken a töltőállomásokon leadható a káros anyag

HelloVidék   
  Megosztom
Egyetlen cseppje is nagyon veszélyes lehet: ezeken a töltőállomásokon leadható a káros anyag

Az elhasznált étolaj számos háztartásban a mai napig nincs megfelelően kezelve. Az étkezési célú felhasználásra már alkalmatlan sütőolaj veszélyes háztartási hulladéknak minősül, ráadásul a környezetet is súlyosan károsíthatja, ha nem megfelelően gondoskodnak a kezeléséről, például a lefolyóba öntik.

  • Használt sütőolaj biztonságos gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített 40 töltőállomásán az OMV országszerte.
  • A megfelelően feldolgozott sütőolajat a dízel üzemanyag biotartalmaként hasznosítják újra
  • Az OMV 2030-as klímastratégiája nagy hangsúlyt fektet a körforgásos gazdasági megoldásokra.

Az OMV ezért a szakszerű és könnyen elérhető visszagyűjtést támogatva országszerte 40 töltőállomásán a használt sütőolaj begyűjtésére alkalmas tároló konténereket helyezett el, amelyekbe a lakosság szivárgásmentesen lezárt tároló edényekben - lehetőség szerint az erre legalkalmasabb csavarzáras PET palackokban - biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot. A tárolókban elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. A konténerek éjjel-nappal használhatók, elszállításukról és pótlásukról az OMV partnere, a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik.

Az OMV nagy hangsúlyt kíván fektetni a jövőben a körforgásos gazdasági megoldásokra, amelyet az éghajlatváltozás kihívásainak kezelése érdekében tesz

- mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. „Örömünkre szolgál, hogy a töltőállomásainkra kihelyezett gyűjtőkonténereknek köszönhetően egy újabb lépést tehetünk a környezetünk megóvása felé.”

Az OMV a tavaly év végén telepített 40 tároló mellett - a tapasztalatok és igények értékelését követően - folyamatosan további gyűjtőkonténerekkel bővíti magyarországi hálózatát. A használt sütőolaj tárolók elérhetősége itt található.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használt sütőolaj

sütőolaj

sütőolaj-begyűjtés

omw