Egyetlen cseppje is nagyon veszélyes lehet: ezeken a töltőállomásokon leadható a káros anyag

HelloVidék   
  Megosztom
Egyetlen cseppje is nagyon veszélyes lehet: ezeken a töltőállomásokon leadható a káros anyag

Az elhasznált étolaj számos háztartásban a mai napig nincs megfelelően kezelve. Az étkezési célú felhasználásra már alkalmatlan sütőolaj veszélyes háztartási hulladéknak minősül, ráadásul a környezetet is súlyosan károsíthatja, ha nem megfelelően gondoskodnak a kezeléséről, például a lefolyóba öntik.

  • Használt sütőolaj biztonságos gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített 40 töltőállomásán az OMV országszerte.
  • A megfelelően feldolgozott sütőolajat a dízel üzemanyag biotartalmaként hasznosítják újra
  • Az OMV 2030-as klímastratégiája nagy hangsúlyt fektet a körforgásos gazdasági megoldásokra.

Az OMV ezért a szakszerű és könnyen elérhető visszagyűjtést támogatva országszerte 40 töltőállomásán a használt sütőolaj begyűjtésére alkalmas tároló konténereket helyezett el, amelyekbe a lakosság szivárgásmentesen lezárt tároló edényekben - lehetőség szerint az erre legalkalmasabb csavarzáras PET palackokban - biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot. A tárolókban elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. A konténerek éjjel-nappal használhatók, elszállításukról és pótlásukról az OMV partnere, a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik.

Az OMV nagy hangsúlyt kíván fektetni a jövőben a körforgásos gazdasági megoldásokra, amelyet az éghajlatváltozás kihívásainak kezelése érdekében tesz

- mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. „Örömünkre szolgál, hogy a töltőállomásainkra kihelyezett gyűjtőkonténereknek köszönhetően egy újabb lépést tehetünk a környezetünk megóvása felé.”

Az OMV a tavaly év végén telepített 40 tároló mellett - a tapasztalatok és igények értékelését követően - folyamatosan további gyűjtőkonténerekkel bővíti magyarországi hálózatát. A használt sütőolaj tárolók elérhetősége itt található.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használt sütőolaj

sütőolaj

sütőolaj-begyűjtés

omw