Hatalmas siker: magyar kézműves gin tarolt a világversenyen

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas siker: magyar kézműves gin tarolt a világversenyen

A világ minden tájáról érkező, több mint 800 gin közül aranyérmet kapott kortárs kategóriában a Balaton Gin a ginek Oscar-díjának is tartott World Gin Awards nemzetközi versenyen Londonban – közölte Fehér Péter ötletgazda a Veolnak. A kitűnő italt a balatoni életérzés keltette életre, a tó környéki alapanyagokból, a Somlón készült.

Berlini elismerésünknek és a sok biztatásnak köszönhetően úgy döntöttünk, hogy nagyobbat álmodunk! Arra gondoltunk, hogy az európai versenyen elnyert dupla arany minősítés elég lehet a világversenyen is egy jó eredményre, és szerencsére igazunk lett

– mondta a lapnak Fehér Péter.

A nyertes gin ötletgazdája köszönettel szólt egyfelől kollégáiról, akik segítettek a számára hihetetlen elismerés elérésében, másrészt partnereikről, akik közel három éve velük tartanak.

A balatoni gin három éve érhető el a magyar piacon, az ötletgazda, Fehér Péter családja több szálon is kötődik a tóhoz, innen az ötlet, hogy a gin a Balatonról, a tó kitűnő hangulatáról szóljon. Az ital népszerűsége egyre növekszik. Kellemes, harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái a Balatont, a balatoni életérzést, a nyarat idézik, és az összetevők mind tó környéki beszállítóktól valók. Családi vállalkozásuk, a Somló Spirit pálinkafőzde a tó közelében, a Somló hegy lábánál található, mely a balatoni borrégió része, és ott készült a gin is. – Bíztunk a díjban, de abban nem, hogy dupla aranyat kapunk és elérjük a legmagasabb pontszámot – mondta Fehér Péter. Nagy megtiszteltetésnek tekintik a díjat, az ital egy csapatmunkának köszönhető. Az italt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvényén, a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon is bemutatták - írta a Veol.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gin

balaton