Városi cipőben indult el: majdnem megfagyott a 23 éves lány a Nagy-Hideg-hegyen

HelloVidék   
  Megosztom
Városi cipőben indult el: majdnem megfagyott a 23 éves lány a Nagy-Hideg-hegyen

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat az oldalán írta meg, hogy vasárnap délután a segítségüket kérte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem egy kihűlt túrázó megkeresésében és mentésében.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot vasárnap délután értesítette az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület ügyelete, hogy a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi ügyelete segítséget kér egy kihűlt túrázó megkeresésében és mentésében.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat felvette a kapcsolatot a segélykérővel és megtudtuk, hogy egy fiatal párról van szó, akik Csóványosról Nagy-Hideg-hegy felé tartottak késő délután. A Szabó-kövek környékén azonban megálltak, a fiatal hölgy nem tudott továbbmenni. A városi cipője és könnyű szövetnadrágja addigra teljesen átázott, fájdalmai voltak és nagyon fázott. A Nagy-Hideg-hegyen ügyeletben lévő hegyimentőnk egy önkéntes segítségével – akinek ezúttal is köszönjük a profi hozzáállását és lelkesedését – azonnal elindultak a Szabó-kövek felé, míg egy másik hegyimentő egységünk pedig Szokolyáról indult el.

- írták.

A hegyimentőink gyorsan megtalálták a segítségkérőket a Szabó-köveknél. A huszonhárom éves nő addigra már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei már keményre fagytak és alig bírt lábra állni. Helyszíni ellátást követően a hegyimentőink gyalog próbálták támogatni a hölgyet a terepjáróig. Égés-tetőig ez sikerült is, onnan pedig kötélbiztosítással és hordággyal vitték le a közelben várakozó terepjáróig, majd a Cseresznyefa parkolónál várakozó mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

helymászó

börzsöny

tél túrázás