Figyelem, fontos időpont! Ingyenes rákszűrésre várnak ezekben a vidéki városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, fontos időpont! Ingyenes rákszűrésre várnak ezekben a vidéki városokban

Hétfőtől csütörtökig az ország több pontján végez ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és rákmegelőző szűrést a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) együttműködve.

Az Ismerd fel időben! kampány első állomása hétfőn Budapesten lesz a Groupama Arénánál. Az ilyen szűrések előnye, hogy egy helyen viszonylag rövid idő alatt több fontos alapvizsgálaton vehet részt az ember, írja a telex.hu.

Az NNK szűrőbuszán a következő vizsgálatokat végzik el: vérnyomásmérés, vércukormérés, koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás, férfiaknak a prosztata megbetegedéseinek szűrésére használt PSA-mérés, a szívet és érrendszert vizsgáló kardiovaszkuláris állapotfelmérés, csontsűrűségmérés, testösszetétel-analízis, életmódbeli tanácsadás, szájüregi szűrés, légzésfunkciós vizsgálat.

  • Kedden Pécsett tartanak szűrést (PTE ÁOK, Szigeti út 12.)
  • Szerdán Szegeden a Dóm téren.
  • Csütörtökön Debrecenben a Kossuth téren.

Hétfőn délután 4 órától Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden egyszerre tart közös sétát a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a rákmegelőzésre, mert a rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szűrés

szűrővizsgálatok

nemzeti népegészségügyi központ

magyar orvostanhalgatók szövetsége

magyar rákellenes liga