Rejtélyes kutyamérgezések miatt rettegnek a kisváros lakói: ki képes erre?

HelloVidék   
  Megosztom
Rejtélyes kutyamérgezések miatt rettegnek a kisváros lakói: ki képes erre?

A gyógyfürdőjéről híres Vas megyei kisvárosban, Sárváron az elmúlt hetekben közbeszéd tárgya lett a kutyamérgezések sora, egymás után kerülnek elő az érintettek.

Sárváron az elmúlt hetekben közbeszéd tárgya lett a kutyamérgezések sora, egymás után kerülnek elő az érintettek. Földes-Németh Zsófia, akinek kutyáját szintén megmérgezték, jelenleg összesen tíz mérgezéses esetről tud, amelyek közül hét Sárvár kertvárosi részén történt. A kutyák többsége a mérgezés következtében elpusztult – olvasható a megyei napilapban.

Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnöke, Varga Miklós is tud a kutyamérgezésekről. Arról adott tájékoztatást, hogy járőrözéseik során koncentrált figyelmet fordítanak a Kertvárosra - írták egy Facebook-posztban.

Az állatkínzás bűncselekmény, és minősített esetben akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is bűntetethető – ezt már dr. Szijártó Valériától, Sárvár címzetes főjegyzője mondta el, aki kiemelte, hogy amennyiben valaki kutyamérgezéses esetről tud, az tegyen feljelentést a rendőrségen, ha van bizonyítéka, akkor azt juttassa el a hatósághoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyamérgezés

sárvár