Kiemelt figyelmet kapott nőnapon: így lehet csak jól kezelni ezeket a helyzeteket

MTI   
  Megosztom
Kiemelt figyelmet kapott nőnapon: így lehet csak jól kezelni ezeket a helyzeteket

A nők és lányok jogainak elismerése érdekében a férfiak és a fiúk a jelenleginél nagyobb szerepet játszhatnak és kell is játszaniuk a nemek közötti egyenlőség előmozdításában - jelentették ki közös nyilatkozatukban a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács vezetői a nemzetközi nőnap alkalmából szerdán, a nemzetközi nőnapon.

Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir izlandi külügyminiszter, az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöke, valamint Tiny Kox, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) elnöke közös nyilatkozatukban kijelentették: megerősítik elkötelezettségüket a nemek közötti egyenlőség biztosítása és a nők jogainak védelme mellett.

A nemek közötti egyenlőség mindenkinek előnyös, a férfiaknak és a nőknek egyaránt. Senkit sem szabad nemi szerephez kötni. A nemi sztereotípiák fenntartják a megfelelőnek vélt viselkedésről alkotott káros elképzeléseket, és akadályt képeznek a nemek közötti valódi egyenlőség előtt

- fogalmaztak.

A vezetők arra figyelmeztettek továbbá, hogy a nemek közötti egyenlőtlenség erőszakhoz is vezethet. Az Európa Tanács isztambuli egyezménye a szervezet elsődleges eszköze a nemi alapú erőszak leküzdésére és a nemek közötti egyenlőség előmozdítására - emlékeztettek.

Az emberi jogok egyetemesek, és a megkülönböztetés minden formája - beleértve a szexizmust és a rasszizmust is - elleni küzdelem kulcsfontosságú az egyenlőség és igazságosság eléréséhez. A vezető pozíciójú férfiaknak, úgy a politikában, az üzleti életben, a médiában, a sportban, mint a kulturális intézményekben, példát kell mutatniuk az egyenlősége megteremtése érdekében - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nőnap

nemzetközi nőnap

európa tanács

nők jogai