Kiemelt figyelmet kapott nőnapon: így lehet csak jól kezelni ezeket a helyzeteket

MTI   
  Megosztom
Kiemelt figyelmet kapott nőnapon: így lehet csak jól kezelni ezeket a helyzeteket

A nők és lányok jogainak elismerése érdekében a férfiak és a fiúk a jelenleginél nagyobb szerepet játszhatnak és kell is játszaniuk a nemek közötti egyenlőség előmozdításában - jelentették ki közös nyilatkozatukban a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács vezetői a nemzetközi nőnap alkalmából szerdán, a nemzetközi nőnapon.

Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir izlandi külügyminiszter, az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöke, valamint Tiny Kox, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) elnöke közös nyilatkozatukban kijelentették: megerősítik elkötelezettségüket a nemek közötti egyenlőség biztosítása és a nők jogainak védelme mellett.

A nemek közötti egyenlőség mindenkinek előnyös, a férfiaknak és a nőknek egyaránt. Senkit sem szabad nemi szerephez kötni. A nemi sztereotípiák fenntartják a megfelelőnek vélt viselkedésről alkotott káros elképzeléseket, és akadályt képeznek a nemek közötti valódi egyenlőség előtt

- fogalmaztak.

A vezetők arra figyelmeztettek továbbá, hogy a nemek közötti egyenlőtlenség erőszakhoz is vezethet. Az Európa Tanács isztambuli egyezménye a szervezet elsődleges eszköze a nemi alapú erőszak leküzdésére és a nemek közötti egyenlőség előmozdítására - emlékeztettek.

Az emberi jogok egyetemesek, és a megkülönböztetés minden formája - beleértve a szexizmust és a rasszizmust is - elleni küzdelem kulcsfontosságú az egyenlőség és igazságosság eléréséhez. A vezető pozíciójú férfiaknak, úgy a politikában, az üzleti életben, a médiában, a sportban, mint a kulturális intézményekben, példát kell mutatniuk az egyenlősége megteremtése érdekében - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nőnap

nemzetközi nőnap

európa tanács

nők jogai