Ez egészen elképesztő: százkilós szörnyet fogtak a Hortobágyon + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ez egészen elképesztő: százkilós szörnyet fogtak a Hortobágyon + Videó

Pergetni ment a hortobágyi tóra Zalkodi András, de közbeszólt a szél. Már nem bánja, ugyanis 240 centiméteres harcsát emelt partra - írta a Dehir.

Zalkodi András Miskolcról gyakran jár a hortobágyi tavakhoz horgászni, s jó pár kapitális harcsát emelt már a partra egy fotó erejéig. Tavasszal mindig az Ohat 3-as tavon szoktak kezdeni, most is ez volt a terv, pergetni szerettek volna, de a nagy szél miatt nem tudtak megállni a csónakkal a vízen. A 80-90 kilométeres széllökések a partra és módszerváltásra kényszerítették őket, mesélte a horgász a Dehir.hu érdeklődésére. Úszós szereléken kínáltak fel nadályt, s hagyták, hogy a szél és az áramlatok minél bentebb sodorják a végszerelékeket, míg végül egy 240 centiméter hosszú, száz kilós harcsa elcsábult.

A nem túlságosan kemény bottal egy órán át tartott a fárasztása, majd a megörökítése után visszakerült a vizbe. Zalkodi András fogott már ennél nagyobb, 120 kilós harcsát is a Hortobágyon, de tudja, hogy a vízben él egy igazán kapitális példány is. Mint a horgász elmondta, egyszer elhaladt a csónakja mellett, még neki is támadt, mert riválist látott a 270 centis csónakban. S a harcsa bizony hosszabb is volt, András legalább 140 kilósra becsüli.

@andras0422

♬ Sweet Dreams - PuppetMaster

@andras0422

♬ eredeti hang - Krisztián

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halszörny

horgász