Ez egészen elképesztő: százkilós szörnyet fogtak a Hortobágyon + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ez egészen elképesztő: százkilós szörnyet fogtak a Hortobágyon + Videó

Pergetni ment a hortobágyi tóra Zalkodi András, de közbeszólt a szél. Már nem bánja, ugyanis 240 centiméteres harcsát emelt partra - írta a Dehir.

Zalkodi András Miskolcról gyakran jár a hortobágyi tavakhoz horgászni, s jó pár kapitális harcsát emelt már a partra egy fotó erejéig. Tavasszal mindig az Ohat 3-as tavon szoktak kezdeni, most is ez volt a terv, pergetni szerettek volna, de a nagy szél miatt nem tudtak megállni a csónakkal a vízen. A 80-90 kilométeres széllökések a partra és módszerváltásra kényszerítették őket, mesélte a horgász a Dehir.hu érdeklődésére. Úszós szereléken kínáltak fel nadályt, s hagyták, hogy a szél és az áramlatok minél bentebb sodorják a végszerelékeket, míg végül egy 240 centiméter hosszú, száz kilós harcsa elcsábult.

A nem túlságosan kemény bottal egy órán át tartott a fárasztása, majd a megörökítése után visszakerült a vizbe. Zalkodi András fogott már ennél nagyobb, 120 kilós harcsát is a Hortobágyon, de tudja, hogy a vízben él egy igazán kapitális példány is. Mint a horgász elmondta, egyszer elhaladt a csónakja mellett, még neki is támadt, mert riválist látott a 270 centis csónakban. S a harcsa bizony hosszabb is volt, András legalább 140 kilósra becsüli.

@andras0422

♬ Sweet Dreams - PuppetMaster

@andras0422

♬ eredeti hang - Krisztián

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halszörny

horgász