Veszélyes gyógyszerekre figyelmeztet a szakember: könnyen ráfügghetünk az ismert tablettákra

Pénzcentrum   
  Megosztom
Veszélyes gyógyszerekre figyelmeztet a szakember: könnyen ráfügghetünk az ismert tablettákra

Egyre népszerűbbek az ún. okosdrogok a fiatalok körében: ezeknek a modern stimulánsoknak a céljuk, hogy az elme minél hatékonyan működjön, még szélsőséges körülmények, akár alvásmegvonás mellett is. Hogy Magyarországon mennyire népszerűek a receptre kapható, eredetileg többek között a hiperaktivitást kezelésére szolgáló gyógyszerek, pontos adatok nem állnak rendelkezésre, ám Zacher Gábor, ismert toxikológus szerint a feketepiacon egészen egyszerűen beszerezhető szinte bármi. A szorongásoldókkal, alvássegítő gyógyszerekkel, nyugtatókkal azonban teljesen más a helyzet: azokat sokkal gyakrabban szedik a magyarok, és sokkal könnyebb rájuk szokni, mint azt gondolnánk. A szakemberrel most a Pénzcentrum készített interjút.

Manapság egyre gyakoribb az agyserkentők szedése: az egyetemi hallgatóktól, az elismert tudósokig, az E-sportolókon és sikeres bankárokon át egyre többen nyúlnak hozzájuk. Persze az emberiség évszázadok óta használ stimulánsokat, mint amilyen a koffein is, ám a gyógyszeripar egyre hatékonyabb, mellékhatásoktól mentes készítményeket állít elő, amik az emberi elme és a test utolsó tartalékait is kisajtolhatják. A stimulánsok legújabb generációja, az ún. okosdrogok mára kifejezetten elterjedté váltak.

Mit gondol erről a szakember? Mi a helyzet Magyarországon? Erről tudhatunk meg többet a Pénzcentrum videójában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszer

függőség

zacher gábor

pénzcentrum